Patru grenade defensive, descoperite într-o fosă septică din Alba. O alta, ofensivă, într-o școală din Gorj

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Grenadele din al Doilea Război Mondial au fost descoperite în urma operațiunii de vidanjare, respectiv într-o acțiune de igienizare.

Patru grenade defensive neexplodate, fără focos, au fost descoperite luni într-o fosă septică din orașul Teiuș, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba.

"Echipajul Pirotehnic din cadrul Detașamentului de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat de către IPJ Alba pentru a interveni în localitatea Teiuș. La sosirea forțelor la locul solicitării, aceștia au găsit într-o fost septică patru grenade defensive neexplodate, fără focos, din al Doilea Război Mondial", a transmis ISU Alba, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, pirotehniștii au preluat grenadele în vederea distrugerii lor ulterioare. Se pare că grenadele au fost descoperite în urma unei acțiuni de vidanjare, conform Poliției.

Grenadă găsită la o școală din Gorj

O altă grenadă fără focos, de data aceasta ofensivă, a fost găsită la Școala Gimnazială Bâtleni din județul Gorj, în timpul lucrărilor de igienizare. Femeia de serviciu care a descoperit grenada ce avea dop de lemn a predat-o la postul de poliție din localitate, urmând să fie analizată de jandarmi și ridicată de specialiștii ISU Gorj, scrie presa locală.

Citește și: Elemente de muniție, rămase din cele două Războaie Mondiale, distruse de pirotehniștii de la ISU Harghita

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel