Sunt 4 greșeli clasice pe care le facem cu toții atunci când dezghețăm carnea. Acestea pot fi periculoase, deoarece odată cu schimbarea temperaturii, bacteriile pot pătrunde în carne.
Decongelați alimentele la temperatura camerei - Aceasta este o greșeală pe care mulți oameni o fac atunci când decongelează alimentele la temperatura camerei. Experții recomandă introducerea alimentelor din congelator în frigider. Desigur, pentru acest lucru trebuie să aveți mai mult timp la dispoziție, deoarece se vor dezgheța într-un ritm mai lent, dar sigur. Nu neglijați să puneți produsul într-un recipient pentru a preveni scurgerile de sânge sau lichid în timpul decongelării, contaminând produsele din jur.
Pune puțin chili pe balcon și, în cel mai scurt timp, toate necazurile tale vor dispărea
Apa fierbinte - O metodă comună este să dezgheți carnea turnând apă fierbinte peste ea. Această metodă este greșită, în special pentru carne și pui, deoarece duce la creșterea bacteriilor. Singura condiție ca să poți turna apă peste un aliment congelat este să-l acoperiți cu niște ambalaje.
Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică
În cuptorul cu microunde - Când punem o bucată de carne la cuptorul cu microunde pentru a o dezgheța, riscăm să o gătim pe dinafară, lăsând-o puțin fiartă pe dinăuntru. Atunci va fi foarte greu de gestionat în gătitul lui.
Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică
Să recongelezi alimentele dezghețate - Odată dezghețată, carnea nu trebuie pusă înapoi în congelator, dacă renunțăm să o gătim. Singura soluție este să o pui în frigider, dar nu prea mult timp.
Putem spune cu încredere că în orice gospodărie cuptorul cu microunde nu mai este un lux, ci un mijloc de încălzire a alimentelor.
Puține persoane știu, însă, că pot folosi cuptorul cu microunde și în alte scopuri. Este dificil de enumerat toate activitățile în care putem folosi cuptorul cu microunde. Vă vom prezenta doar trei dintre cele mai neobișnuite utilizări.
Pentru a curăța și tăia o ceapă fără lacrimi, puteți încerca să o puneți la congelator, pentru 15 minute. Dar este o perioadă lungă de timp și, în general, puteți uita ceapa în congelator.
Este mult mai ușor și mai rapid să o pui într-un cuptor cu microunde. Pentru acest lucru, curățați ceapa, tăiați-i rădăcina puneți-o pentru 30 de secunde în cuptorul cu microunde. Nu veți vărsa nicio lacrimă, în timp ce veți toca ceapa.
Geamuri strălucitoare într-o clipă: urmează acești pași și toți vecinii te vor invidia
Puteți revigora rimelul uscat. Pentru acest lucru, plasați vertical rimelul în cuptorul cu microunde, iar lângă el se pune un recipient cu apă. Porniți cuptorul la putere medie, pentru 40 de secunde. Singura condiție este ca rimelul să nu fie într-un recipient de metal sau plastic.
Uneori, când schimbăm pământul din ghiveci, aducem sol din grădină. În acest caz, putem aduce în casă insecte, lavre sau agenți patogeni ai diferitelor boli care vor ucide plantele de cameră. Pentru a preveni acest lucru, puneți pământul într-o pungă de hârtie în cuptorul cu microunde la putere maximă, timp de 40 de secunde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu