Patru migranţi din Algeria, Sierra Leone şi Guineea, reţinuţi de poliţiştii suceveni

Patru migranţi din Algeria, Sierra Leone şi Guineea, cu vârste cuprinse între 16 şi 26 de ani, au fost depistaţi şi reţinuţi de poliţiştii de frontieră suceveni în cadrul unei acţiuni vizând prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. 

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, miercuri, poliţişti din cadrul SPF Brodina au depistat şi reţinut la aproximativ 1.000 de metri de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, doi cetăţeni străini, de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zonă. Din primele verificări a rezultat că aceştia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, luni, fiind conduşi la sediul sectorului, unde în urma verificărilor s-a stabilit că provin din Algeria şi au vârste de 21 de ani, respectiv 26 de ani.

În aceeaşi zi, poliţişti de la SPF Vicovu de Sus au depistat şi reţinut lângă frontieră, pe direcţia localităţii Vicovu de Sus, un cetăţean străin, de sex masculin, care nu vorbeau limba română şi nu îşi justifica prezenţa în zonă. S-a constatat că acesta a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, provine din Sierra Leone şi are vârsta de 16 de ani.

Au fost informate autorităţile ucrainene pentru cercetarea evenimentului de frontieră, ulterior acestea informând că pe direcţia respectivă au reţinut două persoane de origine afroasiatică. Totodată, marţi, poliţişti de la SPF Brodina au depistat şi reţinut la aproximativ 1000 de metri de frontieră, pe direcţia localităţii Straja, un cetăţean străin, de sex masculin care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Din verificări a rezultat că a trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, este din Guineea şi are vârsta de 17 de ani. În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei patru cetăţeni străini au fost predaţi autorităţilor de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel