Patru ostatici în viață au fost salvați de militarii israelieni din Fâșia Gaza

FOTO: Freepik @vvvita
FOTO: Freepik @vvvita

Circa 250 de persoane au fost răpite de gruparea Hams în timpul atacului din 7 octombrie.

Forțele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viață din două locații separate din zona centrală a Gaza, al-Nuseirat, a anunțat armata, relatează Reuters.

Cei patru ostatici, trei bărbați și o femeie, cu vârste între 21 și 40 de ani, care au fost răpiți de militanții conduși de Hamas de la festivalul de muzică Nova din sudul Israelului pe 7 octombrie anul trecut, au fost duși la spital pentru verificări medicale, a precizat armata. Cei patru se aflau în stare bună de sănătate. Aceștia au fost identificați ca fiind Noa Argamani (25 de ani), Almog Meir Jan (21 de ani), Andrey Kozlov (27 de ani) și Shlomi Ziv (40 de ani).

Circa 250 de ostatici luați în urma atacului din 7 octombrie

În 7 octombrie anul trecut, gruparea palestiniană Hamas și alţi islamiști au atacat pe teritoriul israelian, unde au ucis aproape 1200 de oameni, majoritatea civili, și au luat circa 250 de ostatici, din care 120 se aflau încă în Gaza potrivit unor estimări recente. Armata israeliană crede că 37 din aceștia și-au pierdut viaţa.

Atacul terorist al Hamas a declanșat riposta Israelului, care a declanșat o ofensivă în Fâșia Gaza soldată cu peste 36.000 de morţi conform autorităţilor sanitare controlate de gruparea islamistă.

Mai mulţi oficiali americani au declarat săptămâna aceasta agenţiei Reuters, sub rezerva anonimatului, că Hamas mai dispune acum doar de 9.000 până la 12.000 de luptători în Gaza, de la 20.000-25.000 înainte de conflict.

Citește și: Hamas, despre propunerea de încetarea focului în Gaza: Acestea sunt doar cuvinte rostite de Biden într-un discurs

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel