Patru persoane au fost reținute în Cehia după ce au atacat un grup de voluntari ucraineni

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Poliția cehă a reținut patru persoane în legătură cu un atac asupra voluntarilor inițiativei Maidan din Praga, care strângeau fonduri pentru Ucraina în Praga.

Oamenii legii spun că cele patru persoane au fost reținute pe aeroportul din Praga.

În legătură cu incidentul, anchetatorii au inițiat un dosar penal. Cei reținuți sunt suspectați de comiterea mai multor infracțiuni.

„Deoarece investigația acestui caz este în desfășurare, nu vom furniza informații suplimentare în legătură cu acesta,” a declarat poliția.

Pe 1 iunie, străini vorbitori de limbă rusă au atacat voluntarii inițiativei Maidan din Praga, care strângeau fonduri pentru sprijinirea Ucrainei.


Anul trecut, poliția cehă a început să investigheze un atac în districtul Praga 1 al capitalei, unde un bărbat a fost atacat, se presupune, pentru că atacatorii l-au confundat cu un ucrainean.

Voluntarii ucraineni atacați de străini vorbitori de limbă rusă în Praga

Un videoclip postat pe rețelele sociale de unul dintre voluntarii Maidan Praga sâmbătă arată un grup de bărbați și femei vorbind în limba rusă, pregătindu-se să-i atace. La un moment dat, un bărbat din videoclip, vorbind germană cu accent rusesc, spune că este german, notează Pravda.

Cei implicați în altercație au strigat unii la alții în limba rusă și ucraineană și s-au luptat cu o umbrelă, deteriorând în cele din urmă standul ucrainean din Praga.

Unul dintre activiștii ucraineni a postat pe X (Twitter) o fotografie cu mâna ei însângerată după luptă. Ea a spus că niște femei vorbitoare de rusă au lovit o femeie cehă în cap, iar un bărbat vorbitor de rusă a spus unui bărbat "cât de bine știe Rusia să omoare ucraineni".

Poliția din Praga a confirmat că a intervenit la un incident în Piața Orașului Vechi din cauza unui conflict între "două grupuri de cetățeni străini".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel