Patru persoane au supraviețuit prăbușirii unui avion în Afganistan. Două au decedat - Reuters

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @EyeEm
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/, @EyeEm

După ce un avion rusesc s-a prăbușit în Afganistan, doar 4 persoane au supraviețuit. Pilotul ar fi anunțat lipsă de combustibil, eveniment urmat de avaria unuia dintre motoare.

Autoritatea de supraveghere a aviației din Rusia a declarat duminică că patru persoane au supraviețuit prăbușirii unui avion cu destinația Moscova, în nordul Afganistanului, citând ambasada rusă din zonă, și a menționat că starea celorlalte două persoane de la bord nu este încă clară.


Doi oficiali din Afganistan au afirmat că cei patru supraviețuitori se află acum însoțiți de oficiali ai administrației afgane, care au ajuns la locul prăbușirii pentru a oferi asistență.

Ceilalți doi pasageri au murit.

Zabiullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al administrației din Afganistan, a spus că pilotul avionului se numără printre cei patru care au supraviețuit. "Echipa de anchetă a Emiratului Islamic își continuă eforturile pentru căutarea și acordarea de asistență celorlalți indivizi", a spus el într-un comunicat.


Avionul înregistrat în Rusia, cu șase persoane la bord, a dispărut de pe ecranele radarului deasupra Afganistanului cu o zi înainte, a declarat duminică autoritatea de aviație rusă Rosaviatsia, după ce poliția afgană a spus că a primit rapoarte despre un accident.

Avionul era un zbor de ambulanță care se deplasa de la Aeroportul Utapao din Pattaya, Thailanda, către Moscova, via India și Uzbekistan, cu un avion Falcon 10 fabricat în Franța de Dassault Aviation (AM.PA) în 1978, conform unui comunicat al Rosaviatsia.


Cu aproximativ 25 de minute înainte ca avionul să dispară de pe ecranele radarului, pilotul a avertizat că nu mai aveau combustibil și că avionul va încerca să aterizeze pe un aeroport din Tadjikistan, a relatat agenția rusă SHOT, citând o sursă neidentificată. Ulterior, pilotul a raportat că un motor s-a oprit, urmat de cel de-al doilea, a mai relatat SHOT.
Reuters nu a putut confirma imediat detaliile oferite de SHOT.


Autoritatea aviației civile din India a declarat că avionul nu era un zbor comercial programat sau o aeronavă indiană.


Zborul efectua o evacuare medicală privată din Pattaya, o destinație turistică populară pentru ruși, către Moscova, a relatat agenția de știri rusă TASS, citând ambasada rusă din Bangkok.


"La bord se afla un pacient în stare gravă, un cetățean rus, transportat de la unul dintre spitalele din Pattaya în Rusia", a relatat agenția RIA, citând o sursă de la Aeroportul Internațional Utapao din Thailanda. "Ea era însoțită de soțul ei, un antreprenor, de asemenea, cetățean rus, care a plătit zborul."


Mai multe mijloace de informare rusești au menționat că pasagerii erau un cuplu din Volgodonsk, în sudul Rusiei.
O listă de pasageri a aeronavei, publicată de agenția de știri SHOT, părea să arate că echipajul era, de asemenea, format din cetățeni ruși.
Comitetul de investigare din Rusia a declarat că a deschis un dosar penal pentru a determina dacă au fost încălcate regulile de siguranță.


Proprietarul avionului, o mică firmă rusă numită Athletic Group LLC, nu a răspuns solicitărilor venite din partea presei.
Ministerul afgan al aviației, controlat de talibani, a declarat într-un comunicat că ruta planificată a avionului nu includea trecerea prin spațiul aerian al Afganistanului și că "probabil din cauza problemelor tehnice" avionul a deviat de la ruta planificată.
Comunicatul a afirmat că o echipă tehnică a ministerului investighează problema. Poliția din Afganistan a primit rapoarte despre un accident de avion într-o regiune îndepărtată și muntoasă a Badakhshanului, în nordul extrem al Afganistanului, a spus duminică un purtător de cuvânt al poliției provinciale. Zabihullah Amiri, purtător de cuvânt pentru guvernul provincial Badakhshan, a declarat pentru Reuters că o echipă a fost trimisă la locul accidentului, o zonă izolată situată la mai mult de 200 km de capitala provincială Fayzabad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel