Patru persoane împușcate mortal într-un tren, la periferia Chicago. Suspectul a fost reținut

FOTO: captura video CBS
FOTO: captura video CBS

Cele patru victime erau pasageri în trenul care circula la periferia orașului american.

Patru persoane au fost împușcate mortal luni într-un tren la periferia orașului Chicago, în nordul SUA, a anunțat poliția locală, raportând arestarea unui suspect, notează AFP, scrie Agerpres.

Poliția, alertată de un apel la serviciile de urgență foarte devreme într-o zi de sărbătoare în Statele Unite, Ziua Muncii - prima zi de luni din septembrie , a precizat că a descoperit cele patru victime în stația Forest Park, punctul terminus al liniei albastre. Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgență, iar a patra a murit la spital.

”Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat șeful adjunct al poliției din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferință de presă.

”Acest lucru este evident șocant. Știi, este neobișnuit aici să avem o astfel de împușcătură în masă, mai ales atât de aproape de casă, pe care o investigăm de fapt într-o sărbătoare. Așadar, este justificat ca oamenii să se simtă nesiguri”, a declarat Chin, potrivit CBS.

”Este o situație oribilă. Este cu siguranță ceva ce nu vrei să te trezești. Este o luni dimineața într-o zi de sărbătoare. Toată lumea ar trebui să se bucure de timpul liber, de timpul petrecut cu familiile lor. Este Ziua Muncii, așa că, de fapt, trebuie să fim aici pentru a aborda o situație ca aceasta, este oribil.”

Citește și: Atac la un festival din Germania. Trei persoane au fost ucise, iar alte cinci rănite

Suspectul, identificat și reținut

Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video și a fost arestat în cursul dimineții, a adăugat el. ”A fost găsită o armă”, a subliniat Chin.

Statele Unite deplâng un număr foarte ridicat de decese cu arme de foc în comparație cu alte țări dezvoltate. Fenomenul se explică prin proliferarea armelor individuale: un adult din trei deține cel puțin o armă și aproape un adult american din doi trăiește într-o casă în care există o armă.

În iunie, chirurgul general al Statelor Unite, Vivek Murthy, a proclamat violența cu arme de foc drept ”criză urgentă de sănătate publică”, subliniind în special că, din 2020, aceasta a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor și adolescenților americani, în fața accidentelor rutiere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel