Cele patru victime erau pasageri în trenul care circula la periferia orașului american.
Patru persoane au fost împușcate mortal luni într-un tren la periferia orașului Chicago, în nordul SUA, a anunțat poliția locală, raportând arestarea unui suspect, notează AFP, scrie Agerpres.
Poliția, alertată de un apel la serviciile de urgență foarte devreme într-o zi de sărbătoare în Statele Unite, Ziua Muncii - prima zi de luni din septembrie , a precizat că a descoperit cele patru victime în stația Forest Park, punctul terminus al liniei albastre. Trei persoane au fost declarate moarte la sosirea serviciilor de urgență, iar a patra a murit la spital.
”Victimele erau toate pasageri ai acestui tren”, a declarat șeful adjunct al poliției din Forest Park, Christopher Chin, într-o conferință de presă.
”Acest lucru este evident șocant. Știi, este neobișnuit aici să avem o astfel de împușcătură în masă, mai ales atât de aproape de casă, pe care o investigăm de fapt într-o sărbătoare. Așadar, este justificat ca oamenii să se simtă nesiguri”, a declarat Chin, potrivit CBS.
”Este o situație oribilă. Este cu siguranță ceva ce nu vrei să te trezești. Este o luni dimineața într-o zi de sărbătoare. Toată lumea ar trebui să se bucure de timpul liber, de timpul petrecut cu familiile lor. Este Ziua Muncii, așa că, de fapt, trebuie să fim aici pentru a aborda o situație ca aceasta, este oribil.”
Citește și: Atac la un festival din Germania. Trei persoane au fost ucise, iar alte cinci rănite
Un suspect a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere video și a fost arestat în cursul dimineții, a adăugat el. ”A fost găsită o armă”, a subliniat Chin.
Statele Unite deplâng un număr foarte ridicat de decese cu arme de foc în comparație cu alte țări dezvoltate. Fenomenul se explică prin proliferarea armelor individuale: un adult din trei deține cel puțin o armă și aproape un adult american din doi trăiește într-o casă în care există o armă.
În iunie, chirurgul general al Statelor Unite, Vivek Murthy, a proclamat violența cu arme de foc drept ”criză urgentă de sănătate publică”, subliniind în special că, din 2020, aceasta a devenit principala cauză de deces în rândul copiilor și adolescenților americani, în fața accidentelor rutiere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu