Patru străini, reținuți de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri. Aveau un laborator clandestin în Maramureș

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Patru cetățeni străini au fost reținuți pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru trafic de droguri de mare risc. Aceștia aveau un laborator clandestin într-o localitate din Maramureș.

Trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, cercetați pentru trafic de droguri de mare risc, au fost reținuți, duminică, de procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Maramureș, potrivit unui comunicat al DIICOT, citat de Agerpres.

Cei patru cetățeni străini aveau un laborator clandestin pentru fabricarea metamfitaminei, într-o locuință închiriată în comuna Petrova, mai transmite sursa menționată.

Cercetările efectuate au reliefat că la finele lunii septembrie, inculpații, cu vârste între 32 și 44 de ani, în scopul producerii unor cantități de droguri de mare risc, s-au deplasat în municipiul Sighetu Marmației și au demarat achiziționarea de materiale și substanțe necesare în procesul de fabricare a metamfetaminei, precum și identificarea unui imobil în care să poată operaționaliza un laborator clandestin.

Aceștia au închiriat o locuință în comuna Petrova, județul Maramureș, unde au transportat echipamentele și substanțele, inculpații de origine cehă și slovacă având cunoștințele necesare fabricării drogului de mare risc (metamfetamina), iar inculpații de origine ucraineană având rolul de a-i sprijini pe cei doi și de a asigura paza locului de fabricare.

Pe parcursul a două zile, inculpații au produs o cantitate de metamfetamină destinată vânzării, după care au intenționat să părăsească zona, având asupra lor circa 1,6 kilograme din substanța produsă, fiind prinși în flagrant în timp ce se deplasau cu două autoturisme, menționează sursa citată.

De asemenea, a fost efectuată și o percheziție domiciliară în imobilul în care a funcționat laboratorul ilegal, fiind identificate și ridicate diverse ambalaje, instrumente și ustensile, precum și cantități de substanță utilizate de către inculpați la producerea metamfetaminei.

Echipele implicate în activitatea procedurală au folosit măști de protecție, analiza efectuată de către specialiștii CBRNE indicând un grad ridicat de toxicitate a aerului din interiorul locuinței utilizate de către inculpați ca laborator.

Cei patru inculpați, arest preventiv pentru 30 de zile

Conform comunicatului menționat, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș cu propunerea de arestare preventivă a celor patru inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, luptătorilor SIAS - CBRNE din cadrul Poliției Române, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Maramureș ai IPJ Maramureș, polițiștilor de frontieră ai ITPF Sighetu Marmației și jandarmilor IJJ Maramureș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Tehnic și de Criminalistică din cadrul DIICOT și Direcția Operațiuni Speciale din IGPR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel