Nici cel mai romantic film nu ne face să plângem mai mult decât o face ceapa. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor fi de folos atunci când gătiţi.
Gheață
Tăiem ceapa de care avem nevoie și o punem într-un bol cu apă și gheață, timp de 15-20 de minute. Cu acest truc simplu, ceapa este înmuiată și oprește usturimea, păstrându-și aroma și textura crocantă.
Sare și oțet
Dacă nu avem gheață, putem adăuga sare și oțet (sau numai sare) în ceapa tăiată. O acoperim cu apă timp de 5-10 minute, apoi clătim cu apă curată. Acest truc este la fel de funcțional ca și precedentul. Există, de asemenea, versiuni în care puteți adăuga sare și oțet direct fără apă, lăsați ceapa să se înmoaie bine un minut și apoi clătiți repede cu apă. Este eficient, dar afectează ceva mai mult gustul.
Lămâie
Lămâia este soluția pentru aproape orice. Un alt mod de a reduce din usturimea cepei este să amesteci sucul unei lămâi cu apă rece sau apă și gheață. Lasă să stea 15 minute.
De asemenea, putem turna zeama de lămâie fără apă timp de un minut, vom îndepărta usturimea, iar ceapa îşi va mai pierde din aromă.
Lapte
Înmuiaţi ceapa în lapte rece, timp de 10 minute. Înainte de a pregăti reţeta trebuie doar să clătiţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News