Potrivit unui studiu efectuat de o echipă de cercetători de la un institut din Cluj-Napoca, s-a descoperit o plantă care conține de patru ori mai multă vitamină decât o portocală.
Conform antena3.ro, această plantă poate fi o soluție de imunizare a organismului mult mai ieftină.
„Făcând măsurători, am constatat că pătrunjelul se remarcă printr-un conţinut ridicat de vitamina C. Comparând cantitatea de vitamina C din pătrunjel cu cea din portocale, am constatat că pătrujelul conţine de patru ori mai multă vitamina C decât portocalele. (...)Un kilogram de pătrunjel este echivalentul a patru kilograme de portocale din punctul de vedere al conţinutului de vitamina C”, a spus Loredana Soran, director la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare Cluj-Napoca.
„Am dori, dacă sunt agenţi economici interesaţi, să transferăm către industrie această metodă, astfel că extractul de vitamina C din pătrunjel ar putea fi folosit în industria alimentară, cosmetică şi cea farmaceutică. Cea mai bună metodă găsită de noi în vederea extracţiei vitaminei C din pătrunjel este prin folosirea ultrasunetelor”, a subliniat Soran.
Pătrunjelul are de patru ori mai multă vitamina C decât portocala, conține mai multe proteine decât două ouă la un loc și o cantitate însemnată de fier. Acesta este asimilat foarte bine de organism datorită prezenței vitaminei C.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News