Nikolae Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, se încăpățânează și spune că obiectivele invaziei vor fi realizate în pofida ajutorului acordat de către Occident Ucrainei.
Obiectivele "operațiunii speciale rusești" vor fi atinse, în ciuda asistenței militare a Statelor Unite și a Occidentului pentru Ucraina, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolae Patrușev, scrie Interfax. Reamintim că despre Patrușev s-a scris anterior că este omul care ar urma să îi ia locul lui Vladimir Putin. Acesta a lansat acum atacuri în rafală al adresa SUA și NATO, încercând să justifice invazia Ucrainei și evitând să folosească cuvântul război, numind agresiunea Rusiei o "operațiune specială", exact așa cum face și liderul de la Kremlin.
"Scopul operațiunii speciale este de a asigura protecția oamenilor împotriva genocidului de către regimul neo-nazist ucrainean, demilitarizarea și denazificarea teritoriului Ucrainei, de fapt atingerea statutului său neutru, care este prevăzut în constituția ucraineană.", a spus Patrușev, vorbind marți la Khabarovsk, în cadrul unei întâlniri privind securitatea națională a Federației Ruse în districtul federal din Orientul Îndepărtat.
"În ciuda furnizării de asistență militară de către Statele Unite și Occidentul Ucrainei, aprovizionarea tot mai mare de arme letale, aceste obiective vor fi atinse.", a spus secretarul Consiliului de Securitate Rusiei.
Patrușev a mai afirmat că Rusia a fost nevoită să ia decizia de a conduce "o operațiune militară specială" din cauza "răspândirii neonazismului în Ucraina, a funcționării pe teritoriul său a laboratoarelor biologice implicate în programul biologic militar al SUA, precum și a planurilor anunțate de autoritățile de la Kiev de a crea arme nucleare și de a adera la NATO au reprezentat amenințări semnificative de securitate nu numai pentru Rusia, ci pentru întreaga lume".
El a adăugat că decizia NATO de a declara Rusia drept stat inamic duce la o escaladare a tensiunii și la destabilizarea securității în Europa.
"Rusia, care își apără interesele naționale și suveranitatea, a fost declarată inamic de către Statele Unite și aliații săi, ceea ce se reflectă în documentele doctrinare, inclusiv în cele adoptate la summitul NATO de la Madrid", a mai spus Patrușev.
El a mai spus că "SUA și sateliții săi au refuzat să se angajeze într-un dialog constructiv cu Rusia în domeniul stabilității strategice și au ignorat complet cererile Moscovei de garanții de securitate".
"Infrastructura militară a NATO se apropie de granițele noastre, forțele și activele militare se construiesc în mod activ pe flancul estic. Au fost luate decizii de aderare la alianța cu Finlanda și Suedia. A fost creat un nou bloc militar AUKUS", a adăugat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.
Patrușev a subliniat că "aceste decizii și acțiuni nu numai că duc la o escaladare a tensiunii și la destabilizarea securității europene, ci contrazic în mod clar actul fundamental al Rusiei-NATO, care, de altfel, continuă să funcționeze de jure".
El a mai acuzat că "Statele Unite, în interesul dominației și menținerii superiorității militaro-politice și economice, pe care le-au primit la sfârșitul secolului trecut, s-au bazat pe slăbirea și suprimarea Rusiei".
Potrivit acestuia, "cursul conducerii SUA spre prăbușirea arhitecturii globale de securitate și a sistemului juridic internațional, redistribuirea piețelor de energie a dus deja la o creștere a tensiunii militaro-politice în lume, la fenomene de criză la nivel global, ruperea legăturilor comerciale și economice stabilite și a lanțurilor logistice, creând amenințarea unei crize alimentare și provocând o creștere semnificativă a inflației, inclusiv în Statele Unite."
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci