Pavel Durov, șeful Telegram, anunță schimbări în aplicaţia de mesagerie

FOTO: captura video YouTube @ TechCrunch
FOTO: captura video YouTube @ TechCrunch

Pavel Durov, fondatorul Telegram, anunță schimbări în aplicaţia de mesagerie.

 

VEZI ȘI: Pavel Durov, șeful Telegram, acuzat și că și-ar fi agresat copiii. Bogdan Chirieac: E ceva putred în toată această istorie

Directorul executiv al Telegram, Pavel Durov, a anunțat schimbări în aplicaţia de mesagerie. Potrivit acestuia, va fi îmbunătățită moderarea pe platformă și au fost deja eliminate unele funcții care au fost folosite pentru activități ilegale, scrie The Guardian.

El a făcut acest anunț la câteva ore după ce a spus că arestarea sa de către autoritățile franceze luna trecută este „greșită”. Durov a fost acuzat că ar fi permis activități criminale în aplicație, dar acum, într-o postare pe X, el a spus că aplicația de mesagerie „s-a angajat să transforme moderarea pe Telegram dintr-o zonă de critică într-una de laudă”.

Modificările anunțate de Pavel Durov au inclus eliminarea funcției „oameni din apropiere” a aplicației, despre care el a spus că are „probleme cu roboții și escrocii” și înlocuirea acesteia cu „afaceri din apropiere”, care prezintă afaceri legitime; și dezactivarea încărcărilor media pe instrumentul de blogging al aplicației, despre care Durov a spus că este „folosit greșit de către actori anonimi”.

The Verge, un site de știri despre tehnologie, a mai raportat că Telegram a eliminat referințele de pe pagina sa de "Întrebări frecvente" la chat-urile private protejate și că cererile de moderare a acestora nu vor fi procesate. Un purtător de cuvânt a declarat site-ului că codul sursă al aplicației nu s-a schimbat, dar utilizatorii puteau raporta moderatorilor un nou chat.

De ce a fost reținut Pavel Durov



Durov a mai afirmat că cei aproape 1 miliard de utilizatori Telegram au fost dezamăgiți de o minoritate. Tânărul de 39 de ani, care s-a născut în Rusia și deține și cetățenia franceză, a fost reținut în Franța în august, ca parte a unei investigații privind infracțiunile legate de imaginile cu abuz sexual asupra copiilor, traficul de droguri și tranzacțiile frauduloase asociate cu aplicația.

„În timp ce 99,999% dintre utilizatorii Telegram nu au nimic de-a face cu criminalitatea, cei 0,001% implicați în activități ilicite creează o imagine proastă pentru întreaga platformă, punând în pericol interesele milioanelor de utilizatori”, a spus el.

În plus, Durov a adăugat că Telegram a ajuns la 10 milioane de abonați plătiți. El a postat pe X după ce și-a folosit canalul de Telegram pentru a face primele comentarii publice de la reținerea sa de luna trecută. Durov a spus că ancheta asupra aplicației a fost surprinzătoare deoarece autoritățile franceze au avut acces la o „linie fierbinte” și ar fi putut contacta în orice moment reprezentantul Telegram pentru UE.

„Dacă o țară este nemulțumită de un serviciu de internet, practica stabilită este de a începe o acțiune legală împotriva serviciului în sine”, a scris el. „Folosirea legilor din era pre-smartphone-ului pentru a acuza un CEO de infracțiuni comise de terți pe platforma pe care o administrează este o abordare greșită”, a mai spus acesta.

El a adăugat: „Dar afirmațiile din unele mass-media că Telegram este un fel de paradis anarhic sunt absolut neadevărate. Eliminam milioane de postări și canale dăunătoare în fiecare zi”.

Durov ar fi refuzat ofertele de asistență diplomatică din partea Rusiei 



Durov a fost eliberat între timp din arest pentru o cauțiune de 5 milioane de euro, cu condiția să se prezinte la o secție de poliție de două ori pe săptămână și să rămână în Franța. Vineri, oficialii de la Moscova au confirmat rapoartele anterioare conform cărora Durov a refuzat ofertele de asistență diplomatică din partea Rusiei după arestare.

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus, a declarat că diplomații ruși de la Paris au întreprins toate „măsurile necesare” în privința reținerii lui Durov, dar el a refuzat orice ofertă de ajutor diplomatic.

„Pentru orice întrebări cu privire la deciziile lui Durov vă rugăm să contactați avocații săi”, a declarat Zakharova pentru RTVI.

Arestarea sa a intensificat tensiunile dintre Rusia și Franța, unii parlamentari din Moscova susținând că Parisul încerca să-l preseze pe fondatorul Telegram să predea cheile de criptare ale aplicației agențiilor de informații occidentale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel