Pavelescu a realizat SWOT-ul prezidențiabilului ideal al Dreptei

pavelescu
pavelescu

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, susține pe pagina sa de socializare că Dreapta Românească trebuie "să se ridice în totalitatea ei" și atrage atenția că cei din linia întâi a politicii nu sunt foarte activi în spațiu virtual, în schimb susținătorii ei sunt "doar reactivi, urmărind și comentând/taxând activitatea USL-ului". Considerând că Dreapta trebuie să devină proactivă, liderul țărăniștilor a realizat "SWOT-ul unui candidat ideal" pentru alegerile prezidențiale din 2014.

"Ascultându-l pe Chiliman, care a definit niște timing-uri pentru PNL, mi-am dat seama ca Dreapta Românească, făcută ferfeniță de mașina de vot USL-istă pe 9 decembrie, trebuie să se ridice in totalitatea ei (și nu numai prin demnii Ion și Gheorghe, la care a făcut apel Mihai Neamțu!) (...) Cred că a venit momentul ca Dreapta să devină proactivă și să iși pregătească următoarele bătălii politice, cea mai importantă fiind cea a prezidențialelor din 2014. Lucrând in viața reală și in economia privată, cea creatoare de valoare adăugată, deciziile strategice pentru companiile la care am lucrat/lucrez le-am luat mereu pe baza unei analize SWOT, care nu ar trebui să lipsesască de la fundamentarea oricărei linii de urmat, pe termen mediu și lung, pentru indeplinirea obiectivelor vizate. De aceea, am incercat să văd cum ar arăta SWOT-ul unui candidat ideal, suprapunându-l apoi peste cel real al câtorva personalități din viața publică a Dreptei Românești", își explică demersul Aurelian Pavelescu.

La "S=Strengths Puncte Tari", candidatul ideal pentru prezidențialele din 2014, în viziunea liderului PNȚCD, trebuie să dețină următoarele atribute: "Primordial: COMUNICATOR La toate nivelurile; 1. Background din economia reală, privată; 2. Absolvent de Drept sau Economie; 3. max 55 ani, fără probleme juridice; 4. experiență politică (candidatură la cel puțin un test electoral); 5. expunere publică relativ recentă; 6. stare materială cel puțin bună, trasabilitate a acesteia; 7. Căsătorit, eventual 1-2 copii, spiritual, dar nereligios, de preferință botezat creștin-ortodox; 8. Charismatic (last, but not least!)".

Punctele slabe (W=weaknesses), acceptabile până in prezent, de corectat în perioada următoare al prezidențiabilului Dreptei includ: "1. expunere publică insuficientă; 2. lipsă de experiență in confruntări televizate;3. lipsă de experiență in contact cu electoratul din anumite regiuni geografice sau zona rurală; 4. trasabilitate politică redusă (poate deveni un avantaj); 5. lipsa de "priză" la categorii sociale care se manifestă electoral (pensionari, bugetari); 6. acceptare insuficienta din partea actualilor "talibani" ai PDL

La Oportunități(O=Opportunities), Pavelescu consideră că fiind foarte atractiv pentru țelul Dreptei, "sprijinul lui Traian Basescu și al lui Mugur Isărescu, precum și atragerea nemulțumiților din bazinul electoral al PNL". În categoria Oportunități, liderul țărăniștilor adaugă și 1. Coagularea Dreptei, in jurul unui singur candidat; 2. Atragerea la vot a middle-class-ului urban, educat, care la ora actuală, nu se exprimă electoral; 3. Atenuarea influenței sau redirecționarea intr-o direcție corectă a influenței "băieților deștepți" și a "grupurilor de interese"-crearea de locuri de muncă, repatrierea profiturilor prin amnistie fiscală, standarde de cost si taxare corectă a afacerilor cu statul, etc sau 4. Linii programatice clare, simple, reformatoare.

Și pentru că orice analiză SWOT nu poate exista fără T=Threats Amenințări, Pavelescu a identificat: "1. Expunere publică excesivă și calomnioasă in media USL-istă; 2. Dezacorduri in interiorul Dreptei, datorate in primul rând orgoliilor, dar și deosebirilor de vederi...; 3. Atacuri la persoană și provocări, stipendiate de grupurile interesate in păstrarea status-quo-ului USL-ist; 4. Cedări doctrinare și compromisuri".

Aurelian Pavelescu a continuat analiza sa, încercând și identificarea unor potențiali prezidențiabili ai Dreptei. "(...) am avut o mulțime de misfit-uri, mai ales la MRU, căruia nu-i contest nicio calitate, dar căruia ii lipsesc background-ul și comunicarea... (...) cei care au avut o potrivire destul de mare au fost, intr-o ordine aleatorie: Razvan Mustea Serban, Boghicevici Claudia, Alexandru Nazare, Aurelian Pavelescu si Gabriel Biris....Bunul meu prieten, Sebastian Bodu, nu s-a calificat, datorită expunerii publice mult prea indelungate, din care rămâne in mintea tuturor, problema TVA-ului pe factură din emisiunea lui Robert Turcescu... (iartă-ma, Seba!)", menționează țărănistul.

"Da, recunosc, ceea ce propun eu nu este conform cutumelor, dar, dacă nu declanșăm o mișcare "pixelroot", pentru a da un suport unui candidat, lupta orgoliilor, cea intre talibani si bloggeri sau cea intre bloguri cu aceeași orientare politică, ne vor duce intr-o intârziere de care vor profita exact cei impotriva cărora luptăm....", conchide Pavelescu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel