PDL, agățat de Sectorul 3 și de Cluj-Napoca

Soarta PDL la alegerile din toamnă pare că se joacă la alegerile locale din Sectorul 3 al Capitalei și din municipiul Cluj Napoca. Liviu Negoiță și Emil Boc au fost primarii model ai PDL. Au fost realeși în al doilea mandat cu peste 70 la sută din voturi. Au fost iubiți și respectați de alegătorii care și-au văzut localitățile crescând sub mandatele lor.

Astăzi, Liviu Negoiță și Emil Boc au alunecat pe tobogan în preferințele electoratului. Primarul Sectorului 3 – unde locuiesc 400. 000 de oameni, mai mult decât în Cluj Napoca, s-a afundat într-un noian de dezvăluiri privind corupția. Dl Negoiță nu a catadicsit să ofere nicio explicație pentru acuzațiile ce i s-au adus. Poporul român nu te condamnă dacă furi, ci dacă nu împarți. Dl Negoită părea că știe bine această caracteristică după atâția ani de când e membru în PDL. Alegătorii i-au perceput tăcerea ca pe o formă de dispreț și acest lucru l-a făcut să ajungă cu 20 de procente în urma tânărului său contracandidat, Robert Negoiță.

La Cluj Napoca, un fost primar foarte bun, Emil Boc, a reușit să se facă de râs pe sine, PDL-ul și pe președintele Băsescu în fața întregii țări. Ceea ce ar fi putut fi un galop de sănătate pentru Emil Boc, dacă s-ar fi retras în septembrie 2010, de la București, este astăzi o luptă în mocirlă în care se încearcă obținerea victoriei pe seama sentimentelor ”antimitici” din străvechiul oraș românesc. Pentru a fi reales, dl Boc pare să fi recitat fiecărui clujean scriitura nătângă “M-am săturat de România” a lui Sabin Gherman.

Omul care a predat țara necondiționat UDMR-ului, omul care a avut idea nefastă a alegerilor locale dintr-un singur tur, omul care a prăbușit economic România, are tăria psihică să mai ceară un mandat locuitorilor unui oraș care de-a lungul secolelor a reușit să supraviețuiască în spirit, cultură și teritorialitate tuturor vicisitudinilor istorice.

În mod paradoxal, deși sunt puține șanse, dacă PDL va câștiga Sectorul 3 și Cluj Napoca , agonia actualului partid va continua. Rostogolirea unei probleme - și PDL are enorm de multe – nu înseamnă rezolvarea ei, ci, dimpotrivă, amplificarea acesteia.

Dacă PDL va pierde cele două redute, partidul, așa cum este astăzi, își va fi încheiat un ciclu de existență. Cu siguranță PDL nu se va desființa. Dacă va reuși să se restructureze, să-și analizeze și sa-și recunoască erorile grave, dacă va reuși să-și apropie o doctrină – alta decât cea a jafului generalizat, PDL ar putea redeveni în câțiva ani un partid cu un real potențial democratic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel