PDL aruncă vina pe Sorin Oprescu, privind problema câinilor fără stăpân

caini
caini

PDL aruncă vina pe Sorin Oprescu, privind problema câinilor fără stăpân, susținând că acesta este edilul nu a făcut nimic pentru rezolvarea cestei situații.

”Primarul General minimizează de o manieră iresponsabilă problema câinilor fără stăpân, spunând că, şi aici cităm o declaraţie de ieri a lui Sorin Oprescu, „nu sunt în număr aşa de mare, aşa cum exagerează unii, care şi-au făcut un mod de a trăi din specularea acestei probleme. […] Pe străzile Capitalei sunt aproximativ 12.000 de câini fără stăpân”. Declaraţia este extrem de gravă şi trădează nepăsarea edilului-şef cu privire la această problematică, în condiţiile în care şi subalternul domnului Oprescu, Robert Lorent, Directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), admite că numărul maidanezilor în Bucureşti trece de 50.000, dintre care 5.000 de femele sunt gestante. Lipsa de interes a Primarului general faţă de subiect este cu atât mai clară cu cât nici măcar nu există o evidenţă a numărului câinilor şi edilul aruncă astfel de cifre halucinogene.

Adevărul este că Sorin Oprescu nu a făcut nimic pentru rezolvarea problemei maidanezilor. În întregul său mandat, Primarul General s-a ascuns în spatele legislaţiei şi atunci când au apărut probleme de imagine pentru el, a aruncat responsabilitatea în curtea sectoarelor. Achiziţionează ghivece de flori de 1800 de lei bucata, cumpără ceasuri de aur şi multe altele, dar bugetul alocat activităţii de strângere şi sterilizare a câinilor fără stăpân se apropie de zero.”, se arată într-un comunicat de presă.

PDL: Sorin Oprescu nu a accesat fonduri europene pentru rezolavarea situației

”Primarul General, dacă este brusc atât de interesat de soarta „bieţilor maidanezi”, ar trebui să iasă public şi să spună dacă a încercat să acceseze fonduri europene, dacă a depus vreun proiect pentru construcţia de adăposturi. Răspunsul este nu, pentru că pe Primarul General nu-l interesează problema. Edilul se plimbă cu maşini de lux, are şofer, nu se confruntă cu haite de câini printre blocuri prin Drumul Taberei sau în Colentina, ce să mai spunem de Rahova şi Ferentari.

Ipocrizia cu care Sorin Oprescu afirmă că va contribui cu bani din buzunarul propriu la construirea unui adăpost trădează din nou tendinţa de a-i înşela pe bucureşteni: oare ce l-a împiedicat pe Primarul General să construiască acest adăpost în cei trei ani şi jumătate de mandat pe care i-a avut până acum? Nu cumva, la fel ca şi unei părţi a ONG-urilor, i-a convenit starea de fapt?”, se ma arată în comunicatul de presă al partidului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel