PDL: Crin Antonescu trebuie să-şi dea, de urgenţă, demisia din Parlamentul României

PDL
PDL

Într--un comunicat trimis redacției,  Pardidului Democrat Liberal cere demisia președintelui PNL, Crin Antonescu, din toate funcțile și ieșirea acestuia din  viața politică. PDL îl acuză pe liderul PNL că desconsideră opțiunea electoratului de la referendumul din 2009.

"Crin Antonescu a adus cea mai mare jignire românilor prin faptul că nu recunoaşte votul dat de cetăţeni în cadrul referendumului din anul 2009 referitor la modificarea Constituţiei, potrivit propriei declaraţii făcute astăzi, 2 iunie a.c..

Preşedinte al PNL, co-preşedinte al Uniunii Socialiste, parlamentar de 20 de ani, Crin Antonescu a jurat pe Constituţie că va respecta drepturile fundamentale ale românilor. Minciună! Astăzi, Antonescu şi-a arătat adevărata faţă: desconsiderare fundamentală faţă de oameni.

Crin Antonescu vrea să strivească, prin dispreţul său socialist, pe cei 9.320.240 de alegători care s-au prezentat la urne la referendumul privind modificarea Constituţiei din noiembrie 2009 şi, totodată, pe cei 6.740.213 de alegători care au răspuns “DA” propunerii privind trecerea la un Parlament unicameral. Respectiv, Antonescu vrea să arunce la coş 72,3% dintre alegătorii români. Totodată, acest personaj politic i-a umilit şi pe cei 7.765.573 de oameni care s-au pronunţat pentru reducerea numărului de parlamentari. Este vorba despre 83,3% dintre românii care s-au pronunţat pentru revizuirea legii fundamentale. Îi reamintim socialistului Antonescu că referendumul din noiembrie 2009, pe care îl desconsideră total, a fost validat de Curtea Constituţională.

Crin Antonescu confundă cetăţenii români cu slugile din PNL care înţeleg să se aşeze în genunchi în faţa dictatorului de carton şi care scandează ”Să trăiţi!” de câte ori şeful lor binevoieşte să revină în spaţiul public după lungile şi desele concedii" , se arată în comunicatul transmis redacției.

Protestul partidului de guvernământ vine după ce Crin Antonescu a declarat, joi, că formaţiunea sa nu va participa la procesul de modificare a Constituţiei în actuala formulă parlamentară, al apreciind că modificarea legii fundamentale trebuie operată de viitorul Legislativ, într-un climat de dialog.

"PNL are propiile sale opţiuni şi proiecte pe care le va lune în discuţie când va fi cazul şi în fomele fireşti pentru modificarea Constituţiei. PNL nu acceptã sã participe la o aşa-zisă discuţie, dezbatere şi acţiune în vederea modificãrii Constituţiei pe picior, când şi cum are chef Traian Bãsescu", a precizat Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel