PDL-iştii se prefac că Opoziţia a fost de vină în cazul Păsat. Sulfina Barbu: „PSD şi PNL au pus umărul la obstrucţionarea justiţiei“

vot parlament maini ridicate
vot parlament maini ridicate

Democrat-liberalii şi-au demascat declaraţiile de imagine făcute în ultima vreme, în care spuneau că nu vor împiedica justiţia în cazul Păsat, iar acum unii membri ai PDL încearcă să arunce responsabilitatea în curtea Opoziţiei. După ce Opoziţia nu a participat la votul privind încuviinţarea cererii DNA de reţinere a deputatului Dan Păsat, unele voci din PDL încearcă să acrediteze ideea că democrat-liberalii s-au comporat corect şi au votat, iar adevăraţii vinovaţi de votul final sunt deputaţii PSD şi PNL, care au blocat justiţia.

Ioan Oltean, vicepreşedinte PDL: „PDL a spus-o şi astăzi şi cu alte ocazii că nu a obstrucţionat şi nu va încerca niciodată să obstrucţioneze justiţia. Orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de poziţia pe care o are, de funcţia pe care o ocupă, nu poate fi în afara legii. Este foarte uşor să vii să stai pe margine ca în tribună la fotbal. Dacă partidele din opoziţie, inclusiv PNL, (...) ar fi şi ele purtătoarele unui asemenea mesaj, atunci cu certitudine nu am fi în faţa unei soluţii de acest fel (....) Vom rămâne în continuare fideli principiului că nimeni în această ţara nu este mai presus decât legea. Este regretabil însă că opoziţia face doar paradă de vorbe, iar faptele dovedesc cu totul şi cu totul altceva“.

Sulfina Barbu, vicepreşedinte PDL: „Îngrijorătoare este şi atitudinea opoziţiei care a ales să nu voteze în cazul Păsat, ceea ce de fapt înseamnă că PSD şi PNL au pus umărul la obstrucţionarea justiţiei, pentru că cererea DNA a fost adresată parlamentarilor, nu puterii sau opoziţiei“.

Mircea Toader: „Stai liniştit că nu ţi se întâmplă nimic. O rezolvăm astăzi”

Liderul grupului PDL de la Camera Deputaţilor, Mircea Toader, l-a asigurat încă de dimineaţă, pe colegul său de partid Dan Păsat cercetat de DNA pentru şantaj, scrie Puterea: „Stai liniştit că nu ţi se întâmplă nimic. O rezolvăm astăzi”, ar fi spus Toader. Potrivit unor surse democrat-liberale însuşi Dan Păsat a fost cel care, personal, a negociat şi a reuşit să-şi convingă mai mulţi colegi de partid să voteze împotriva arestării lui. Aceştia sunt deputaţii PDL din Comisia Juridică printre care se numără Gabriel Andronache, Carmen Axenie, Daniel Bărbulescu, Mihail Boldea, Sorin Pandele, Andrei Sava şi Cornel Ştirbeţ. Aceleaşi surse au susţinut că şi deputatul de Dâmboviţa, Bogdan Cantaragiu, care este învinuit în acelaşi dosar cu Păsat, a votat împotriva arestării colegului său. Cantaragiu i-a convins să facă acelaşi lucru şi pe ceilalţi deputaţi de Dâmboviţa cu care este în relaţii “extrem de prieteneşti”, Georgică Dumitru şi Iulian Vladu. Pentru neaprobarea cererii DNA ar mai fi votat şi deputatul de Giurgiu, Victor Boiangiu. “Organizaţia PDL de Giurgiu din care face Păsat parte este foarte unită, iar membrii importanţi ai săi se apără unul pe altul”, au mai precizat sursele noastre. De altfel, pe toată durata şedinţei de plen de ieri, preşedintele PDL Giurgiu, Marin Anton, secretar de stat în Ministerul Mediului, a supravegheat atent, de pe holul Parlamentului, toate mişcările colegilor săi. Potrivit surselor citate şi câţiva dintre parlamentarii UNPR au votat împotriva arestării lui Păsat printre aceştia numărându-se Maria Barna şi Eugen Nicolicea.

Traian Băsescu: „Cei din majoritate sunt principalii responsabili“

„Cei mai mulţi parlamentari care au votat pentru Păsat au fost de la PDL. Practic a fost o combinaţie de cauze care au făcut un mare rău României. Toate partidele au responsabilitate pentru incidentul de astăzi. Cele din majoritate sunt principalii responsabili. Aici era vorba de o chestiune de principiu: aperi sau nu aperi un om certat cu legea“, a declarat Băsescu, marţi seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel