PDL merge singur în alegeri. Ce se întâmplă cu UNPR și UDMR

 * * Contact * Despre De Ce News * * Ancheta ta * * Arhivă Tipăreşte această pagină Tipăreşte această pagină Trimite această pagină prin Email Trimite această pagină prin Email Boc le mulţumeşte militarilor că-şi înţeleg misi
* * Contact * Despre De Ce News * * Ancheta ta * * Arhivă Tipăreşte această pagină Tipăreşte această pagină Trimite această pagină prin Email Trimite această pagină prin Email Boc le mulţumeşte militarilor că-şi înţeleg misiunea chiar şi pe stomacul gol. Oprea îi mulţumeşte şi el cu o decoratie

PDL nu va face o alianţă electorală înainte de alegerile locale şi parlamentare din 2012, a declarat și secretarul general al PDL, Vasile Blaga, la o săptămână după ce Adriean Videanu a susținut același lucru. Aliații portocaliilor, având un rol esențial în sprijinirea guvernului condus de Emil Boc, sunt îngrijorați pentru că, spre deosebire de PDL, nu mai au siguranța intrării în Parlament. UDMR sugerează reducerea pragului electoral la 3 %, în vreme ce UNPR-ului i s-a promis fuziunea prin absorbție, care ar asigura locuri eligibile liderilor partidului.

”Partidul Democrat Liberal are forţa suficientă ca să meargă singur în viitoarele alegeri, de aceea va trebui să pregătim şi vom pregăti cu toată atenţia alegerile locale, cu ele începe bătălia electorală a anului 2012, tocmai pentru a pune un postament serios viitoarelor alegeri generale din 2012 şi pe urmă prezidenţialele din 2014", a declarat, sâmbătă, la Călăraşi, secretarul general al PDL, Vasile Blaga. Adriean Videanu este cel care a lansat tema, săptămâna trecută, fiind de aceeși părere.

Acest scenariu a dat frisoane UNPR, care nu reușește să treacă de 1% în sondaje și nici nu are vreo perspectivă în acest sens, odată ce majoritatea asociază Uniunea cu măsurile de austeritatea, iar minoritatea,care îl mai susține pe Băsescu, votează direct cu PDL.  Pentru a-și asigura voturile foștilor ”independenți”, pedeliștii au promis o fuziune prin absorbție, care să asigure liderilor UNPR locuri eligibile. În cazul în care, totuși, Parlamentul s-ar reduce la o singură Cameră, cu 300 de locuri, sau cota PDL ar ajunge sub 20 de procente, este posibil ca partidul să respingă această fuziune, dar va fi prea târziu pentru ca uneperiștii să mai poată întoarce roata, cu scurtă vreme înaintea alegerilor la termen.

Și UDMR-ul și-a reafirmat sprijinul pentru guvernul Boc. Liderul pregătit de echipa Marko Bela să preia Uniunea, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că nu are niciun motiv să se gândească la o ieşire din coaliţia cu PDL până la alegerile din 2012. De fapt, PSD a respins colaborarea cu UDMR, pentru a evita succesul moțiunii de cenzură și venirea la guvernare în plină criză, iar recenta alianță cu PNL face inutilă împărțirea puterii cu UDMR. Ca și în 2008, când PDL s-a înțeles cu PSD, o  alianță Stânga-Dreapta nu are nevoie de participarea minorităților pentru votul de investitură. Astfel, UDMR se gândește să stoarcă maximum de profit din guvernarea Boc, urmând ca singura preocupare să fie accederea în Parlament în 2012.  " Aşa cum în 2009 am reuşit să ajungem la o înţelegere cu europarlamentarul Tokes Laszlo, sunt convins că şi în 2012, dacă va fi cazul, vom ajunge la o înţelegere, vom găsi un modus vivendi, fiindcă scopul nostru este de a intra în Parlament", a recunoscut, la Bistrița, Kelemen Hunor.

Citește și ”Români, vi se pregătește ceva! UDMR și-a anunțat prioritățile pentru 2011”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel