PDL: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fara stapân pentru că din asta trăiesc

caini
caini

ONG-urile care militează împotriva legii PDL privind rezolvarea problemei maidanezilor dezinformează de o manieră extrem de gravă opinia publică atunci când vorbesc despre o lege care ar urma să impună eutanasierea ca singura soluţie, acuză PDL.

”Şi exista două motive: fie nu au citit legea şi nu cunosc ce prevede ea, fie nu sunt interesaţi să rezolve problema câinilor fără stapân.

Modificarea legislativă presupune doar crearea unui cadru pentru ca administraţia locală, după consultarea comunitaţii, să poată decide ce soluţie aplică. Legea obligă administraţiile locale să ia o decizie asupra felului în care va rezolva problema câinilor maidanezi: sterilizarea acestora şi întoarcerea lor în stradă, sterilizarea şi plasarea lor în adaposturi ale municipalitaţii sau eutanasierea. Nu exista niciun element legislativ care să încurajeze aplicarea ultimei variante în detrimentul celorlalte. Practic, se creează doar posibilitatea ca administraţia locală să ia o decizie pentru rezolvarea acestei probleme. Cu cât vom aştepta mai mult în această stare, cu atât situaţia se va înrautaţi.

Atragem atenţia asupra faptului că ONG-urile, din 2002 şi pâna acum, de la oprirea campaniei iniţiate de primarul Traian Băsescu de eutanasiere, au avut timpul necesar pentru a găsi şi propune soluţii. Nu au făcut însa nimic, pentru că existenţa problemei le garantează lor continuitatea şi atragerea diverselor fonduri. În momentul în care nu ar mai exista maidanezi pe străzile oraşelor, nu ar mai fi nevoie de ONG-uri care să militeze pentru drepturile lor. Deci, ONG-urile sunt direct interesate ca problema să existe în continuare. Pentru că ele din asta traiesc.”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: De Ce sunt câini maidanezi pe stradă. Organizația Mondială a Sănătății: Uciderea în masă este compensată rapid de exemplare mai puternice și reocuparea teritoriilor

“Bucureştiul fără maidanezi”, o acțiune de strângere a semnăturilor din partea PDL-iştilor cu funcţii de la nivelul Capitalei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel