Pe cine face Eugen Nicolăescu golan

val-vilcu
val-vilcu

Puterea pregătește privatizarea spitalelor și a asigurărilor de sănătate. Mă așteptam ca Opoziția să conteste planul de a trece legea prin asumarea răspunderii. Cedarea spitalelor către fundații/asociații putea fi atacată drept o manevră prin care PDL și UDMR își pregătesc directorii pentru pierderea puterii: odată semnat contractul între spitalul ”privat” și managerul ”profesionist”, clientul politic nu mai poate fi urnit din post. Privatizarea asigurărilor presupune că nu mai suntem egali în fața bolii. Vom avea cetățeni de rangul I, care sunt aduși cu elicopterul la spital, cum s-a întâmplat cu senatorul Verestoy și cetățeni de rangul II, care vor fi programați la consult peste două luni. De bine, de rău, în prezent, copilul cu arsuri a trebuit să-l aștepte doar două ore pe multimilionar. Credeam că vor apărea frecușuri în interiorul Opoziției, dar nu a fost cazul. Senatorul Eugen Nicolăescu, din partea liberalilor, a decis să atace privatizarea! Asta n-ar fi o problemă: englezii, de pildă, au încă un sistem asemănător celui sovietic. Dar argumentele sale sunt ridicole.

”Proiectul este făcut de două minţi oculte, le numesc eu, în speţă consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, amândoi daţi afară de mine când eram ministru, pentru incompetenţă, pentru şmecherii şi golănii”, a declarat Nicolăescu la o conferință de presă. Și a făcut, astfel, jocurile Puterii. Fie e o manevră, ca să lase legea să treacă, fără să-și supere aliatul, aflat la stânga, fie doar atâta poate Opoziția. Și asta e grav.

De ce? Fiindcă oricine poate citi CV-urile celor doi. Păunescu, de pildă, s-a ocupat de golănii, atunci când a făcut primul transplant de măduvă din România. Cu Vlădescu, lucrurile sunt și mai grave. Are un master în Managementul Serviciilor de Sănătate, la Nuffield Institute for Health, Universitatea din  Leeds, Anglia, două doctorate, în sociologie și sănătate publică, este profesor la diferite universități din țară și străinătate și expert folosit de Comisia Europeană, Banca Mondială, UNICEF, OMS. A ținut 28 de conferințe și comunicări științifice internaționale. Ce de golănii!

În plus, are nouă cărți publicate în străinătate, 30 în țară. O listă cu 70 din cele peste 200 de lucrări găsite în bazele de date e chiar mai importantă decât cărțile scrise. Se poate vedea că că o parte din ceea ce a scris prof. Vlădescu a folosit unor indivizi și organizații, de la savanți până la instituții de cercetare a politicilor sociale și de sănătate, sau organisme internaționale. Din SUA până în China, și din Suedia până în Australia, cu o mai mare concentrare la nivelul Europei, cuprinzând aproape toate țările de la Italia, Franța sau Anglia, până la țările baltice.

Dă click aici ca să vezi o parte din CV-ul ”golanului”  Cristian Vlădescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel