Pe pumnalul lui Brutus scrie UNPR

srs_edit2
srs_edit2

Sa fim extrem de atenti la miscarile din aceste zile ale UNPR. Eu nu cred nici in ruptul capului ca Piedone - Cristian Popescu, primarul Sectorului 4 - a parasit acest partid, tocmai cand era desemnat seful campaniei electorale, pentru a se intoarce in PC.

Daca Florentin Pandele, primarul absolut al comunei Voluntari, fratele siamez al lui Gabriel Oprea, paraseste si el UNPR, atunci mai avem un semnal ciudat in sensul ca acest partid intoarce armele si-si infige pumnalul in PDL. O dezvaluire facuta in cursul noptii trecute la OTV este inca si mai elocventa. Candidatul independent pentru Primaria Sectorului 6, Stefan Florescu, este surprins, intr-o inregistrare, referindu-se la o miscare spectaculoasa UNPR, in combinatie cu PSD si Sorin Oprescu, care ar arunca in aer partidul prezidential. Dar si PNL ar fi lasat in ofsaid. Si ar lasa pe tusa UDMR in viitorul sezon electoral.

UNPR este exact asa cum l-a definit Crin Antonescu. O oaste de stransura. Aceasta formatiune, rezultat al unei inginerii in Parlamentul Romaniei, incurajata sau poate chiar initiata de Presedintele Traian Basescu, a reprezentat cea mai flagranta incalcare a Constitutiei si a regulilor democratice. Asa a ajuns UNPR partid cu grup parlamentar, fara sa treaca prin alegeri. Rolul sau a fost decisiv in tinerea pe tusa a opozitiei si anihilarea oricarei contributii a PNL si PSD la opera de legiferare. Pana la urma, la greva parlamentara s-a ajuns si din vina UNPR. Dar iata ca acum UNPR este pe cale de a-si trada cumparatorul.

 Care a fost pretextul moral al “fondatorilor” UNPR? In primul rand, neintelegerile, ajunse la un stadiu cronic, cu fostul presedinte PSD Mircea Geoana. Odata eliminat Mircea Geoana din PSD, cei mai multi uneperisti pot spune ca, intrucat motivele de divort au incetat, revenirea lor individuala sau in corpore la nava-mama ar fi un gest firesc, onest si chiar moral. De fapt, acest partid, care a luat cu japca primari si consilieri, nu poate face fata alegerilor parlamentare. Intrucat este cotat la sub 1 la suta. In schimb acum, in preajma localelor, poate reprezenta pentru USL o valoare adaugata. In sensul ca poate face diferenta pana la atingerea masei critice. Care este masa critica?

 Pentru a afla raspunsul, ne intoarcem in 2008. Sa vedem care au fost atunci rezultatele PSD plus PNL. La primari, cele doua partide au avut in total 51,3 la suta din voturi. In ceea ce priveste mandatele, scorul a fost si mai bun, respectiv 57,9 la suta. In privinta primarilor resedinta de judet, cele doua partide au avut 20, in timp ce PDL doar 17. La consilieri locali, scorul in ceea ce priveste voturile a fost de aproape 45 la suta iar la mandate de consilieri 51,2 la suta. In ceea ce priveste presedintii consiliilor judetene,

Citește mai multe pe Corect News

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel