Turiștii care fac baie în apele Mării Mediterane trebuie să fie mai atenți. Un pește extrem de periculos a fost identificat în zona plajelor din Cipru și Turcia, după cum anunță UICN, un grup internațional de protecție a mediului.
Peștele leu a migrat din mările tropicale spre nord, profitând de încălzirea globală și se răspândește în Marea Mediterană. Peștele leu are țepi veninoși pe aripioara dorsală. Înțepătura sa este extrem de dureroasă și chiar mortală în unele cazuri. Contactul cu țepii peștelui leu produc dureri puternice, vomă și paralizie respiratorie.
Cunoscută și sub numele de pește-diavol, specia invadatoare este un prădător originar din Pacificul de Sud și Oceanul Indian. Nici măcar rechinii nu se ating de acest pește otrăvitor. Ecologiștii se tem că peștele-diavol ar putea decima alte specii, perturbând ecosistemele din Mediterana. Pe lângă pescuit ar putea fi afectat și turismul.
Un dezastru asemănător s-a petrecut în 2007, când peștele leu a fost identificat, pentru prima dată, în Cuba. Pescarii din Caraibe au fost încurajați să consume acest pește, pentru a reduce efectivele acestei specii dăunătoare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu