La biserica Iancu Vechi-Mătăsari din Protoieria Sectorului 2 al Capitalei va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2024, de la ora 18:00, vernisajul expoziției de pictură, desen și colaj „Pe urmele Sfinților Români”, ediția a X-a.
Vernisajul reprezintă încheierea programului cultural-religios educaţional „Pe urmele Sfinţilor Români”, proiect înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (C.A.E.M. 2024-A2, poziția 12). Evenimentul, organizat anual de Parohia Iancu Vechi-Mătăsari şi Şcoala Gimnazială „Leonardo da Vinci” din Bucureşti, circumscris protocolului de colaborare Școală-Biserică, este cea mai mare expoziție de artă bisericească a elevilor din București. Cu acest prilej, vor fi prezentate scurte momente artistice şi vor fi acordate diplome elevilor participanţi.
În perioada Septembrie-Noiembrie a anului școlar 2024-2025, aproximativ 600 de elevi de la 62 de unități de învățământ din toate sectoarele Municipiului București au realizat lucrări de pictură, desen și colaj inspirate din viețile Sfinților români, apărători ai unității de credință și de neam, modele de credință și trăire creștină, pe care le-au trimis profesorilor de religie și educație plastică.
O parte din lucrările realizate vor fi prezentate în format digital în ziua vernisajului, iar o altă parte din lucrări vor fi expuse fizic la biserica gazdă a evenimentului și vor putea fi vizionate toată luna noiembrie.
Programul cultural-religios-educativ Pe urmele Sfinților Români este coordonat de doamna prof. Aurora CIACHIR și de domnul prof. Cosmin-Gabriel MARIN, de la Şcoala Gimnazială „Leonardo da Vinci”, iar din partea Parohiei de parintele paroh Constantin STOICA și de părintele diacon Marius D. OBLU și se înscrie în seria manifestărilor din anul 2024, proclamat de Sfântul Sinod ca Anul comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți în Patriarhia Română.
Scopul acestui proiect cultural-religios este cunoașterea de către elevi a vieții Sfinților străromâni și români, care prin viața și activitatea lor au apărat credința strămoșească, valorile Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos, pământul și neamul românesc, în diferite perioade ale istoriei.
La eveniment vor participa reprezentanți ai Inspectoratului Şcolar General al Municipiului București, ai Şcolii Gimnaziale Leonardo da Vinci, clerici din Protoieria Sectorului 2, profesori și elevi de la toate școlile înscrise în proiect.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu