EXCLUSIV  Pedepse mai mari pentru şoferii prinşi băuţi. Pachet de măsuri pregătit de MAI

FOTO: Freepik @dariakulkova
FOTO: Freepik @dariakulkova

MAI propune înăsprirea pedepselor pentru şoferii prinşi băuţi, spune secretarul de stat Bogdan Despescu. 

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a explicat în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, la emisiunea ”Culisele Justiției“, care sunt măsurile pe care le au în vedere autoritățile, în contextul cazului de la 2 Mai. 

”După 28 august (n.r. data la care ministrul Justiției Cătălin Predoiu a anunțat măsurile) am venit la nivel intern cu o consultare a specialiștilor și în același timp am luat act din spațiul public de foarte multe rezultate ale dezbaterilor, unele făcute pe posturile de televiziune, altele pe diferite rețelele online. Aceste rezultate fac astăzi obiectul unui pachet, pachet care are două mari capitole.

Un capitol se referă modificări, amendamente legislative, un capitol se referă la ceea ce înseamnă măsuri organizatorice și administrative în intern.

Dacă este să ne referim a pachetul de măsuri legislative, este și acesta separat în două paliere: palierul de competențe a Ministerului Afacerilor Interne și palierul de competență a Ministerului Justiției.

În zona Ministerului Afacerilor Interne vorbim de legislația rutieră, de statutul polițistului, statutul cadrelor militare, legi care reglementează anumite substanțe interzise.

În zona rutieră, de exemplu, astăzi, un conducător auto poate fi sancționat cu avertisment când este depistat sub influența alcoolului. Prin noua propunere, nu va mai putea fi sancționat cu măsura avertismentului și va fi sancționat, obligatoriu, cu amendă.

Venim cu o recalculare a punctului de amendă. Dacă astăzi este plafonat, venim cu o recalculare în funcție de salariul minim brut și dacă salariul minim brut se va recalcula periodic, această recalculare a punctului-amendă va ține cont de cuantumul respectivului salariul”, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu în emisiunea Culisele Justiţiei, moderată de Laura Duţă.

Citește și: Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel