Reprezentanții Academiei Americane de Pediatrie îi avertizează pe părinți să nu mai folosească recipientele din plastic pentru a păstra mâncarea copiilor sau pentru a le pune gustarea la școală.
Cutiile de conserve și recipientele din plastic sunt principalele obiecte care conțin toxine ce pot ajunge în circulația sangvină a copiilor provocându-le tulburări hormonale și probleme de dezvoltare, scrie Daily Mail.
În plastic se află o substanță numită bisfenol A (BPA), despre care specialiștii spun că este perturbator endocrin, adică influențează activitatea glandelor endocrine.
Un nou raport, care va fi publicat în ediţia din august a revistei Pediatrics, avertizează că există dovezi semnificative despre pericolul pe care îl prezintă aceste toxine din plastic. Autorul studiului este de părere că părinţii privesc mult prea superficial aceste pericole.
Chimicale periculoase în plastic
Ftalaţii – chimicale folosite pentru a face platicul flexibil, iar parfumurile mai durabile.
Bisfenol A (BPA) – substanță folosită pentru a face mai dure recipientele din plastic.
Perclorat – substanță folosită în ambalaje alimentare din plastic.
Nitraţi – conservanți utilizați pentru a mări durata de valabilitate a alimentelor şi pentru a le menţine culorile, în mod deosebit în mezeluri și alte preparate din carne procesată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News