Pedro Sanchez, premierul Spaniei: UE şi China ar trebui să evite războiul comercial

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat miercuri că un conflict comercial între Uniunea Europeană și China nu este de dorit și a subliniat că ambele părți ar trebui să găsească o soluție de compromis în ceea ce privește tarifele.

Sanchez a făcut afirmaţia la un eveniment organizat în parcul industrial Mondragon de la Kunshan, un oraş aflat în apropiere de metropola chineză Shanghai.

El s-a referit la decizia recentă a Comisiei Europene de a efectua o anchetă privind subvenţiile în cazul autovehiculelor electrice produse în China şi exportate în UE. Comisia Europeană a redus unele dintre tarifele finale propuse, ţările membre UE urmând să se pronunţe prin vot în luna octombrie.

Fiind întrebat dacă Spania îşi va reconsidera votul asupra tarifelor UE asupra vehiculelor electrice chinezeşti, Sanchez a răspuns: Trebuie să fiu deschis, trebuie să ne reconsiderăm poziţia, noi toţi. Nu doar statele membre, dar şi Comisia.

Nu dorim un alt război, în acest caz un război comercial. Cred că trebuie să construim punţi între Uniunea Europeană şi China"

'Nu dorim un alt război, în acest caz un război comercial. Cred că trebuie să construim punţi între Uniunea Europeană şi China, şi din Spania noi vom fi constructivi şi vom încerca să găsim un compromis între China şi Comisia Europeană, a explicat Pedro Sanchez.

Şeful executivului spaniol s-a întâlnit cu oameni de afaceri şi cu oficialităţi din zona Shanghai.

Luni, el a fost primit de preşedintele Xi Jinping, când şi-a exprimat speranţa că UE va putea evita un război comercial cu Beijingul.

Guvernul Spaniei vrea să consolideze creşterea relaţiilor noastre comerciale şi investiţiile cu China, cu un accent pe sectoarele verzi şi inovatoare şi pe evitarea pagubelor produse acestora de comerţ şi tensiuni geopolitice, a afirmat Sanchez miercuri. Totuşi, aşa cum am spus anterior, cred că este incontestabil că aceste relaţii trebuie să fie echilibrate, a adăugat el, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel