Pelerinaj de amploare la Catedrala Patriarhală: mii de credincioși se închină la Sfintele Moaște de Sfântul Dimitrie

foto: doxologia.ro
foto: doxologia.ro

Mii de credincioși urcă Dealul Mitropoliei din București pentru a se închina la Sfintele Moaște expuse la Catedrala Patriarhală.

În aceste zile, Dealul Mitropoliei din București a devenit centrul unui amplu pelerinaj, atrăgând mii de credincioși veniți din toate colțurile țării pentru a se ruga la Sfintele Moaște. Racla cu moaștele a fost deja așezată în pridvorul Catedralei Patriarhale, iar cozi lungi s-au format încă de dimineață, pe măsură ce pelerinii urcau cu credință colina pentru a-i aduce mulțumiri Sfântului Dimitrie.

Pelerinii au ocazia să se închine la moaștele a cinci sfinți de mare însemnătate pentru creștinii ortodocși: Sfântul Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștiului, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Sfinții Împărați Constantin și Elena, și Sfântul Nectarie. De asemenea, de joi, la acest eveniment religios se vor alătura și moaștele Sfântului Lazăr, aduse special din Cipru.

Evenimentul central al pelerinajului va avea loc tot joi, când o impresionantă procesiune religioasă va traversa centrul Capitalei, purtând moaștele Sfântului Lazăr până pe Dealul Patriarhiei, unde vor fi așezate sub un baldachin, pentru ca toți cei prezenți să poată participa la rugăciuni și slujbe.

Sfinții Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Dimitrie cel Nou sunt prăznuiți pe 26 și 27 octombrie, iar evenimentele religioase și pelerinajul se vor încheia luni, 28 octombrie. Pelerinii care ajung în aceste zile pe Dealul Mitropoliei se vor putea bucura de slujbele dedicate sfinților și de o atmosferă încărcată de spiritualitate și recunoștință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel