Pelinul dulce ajută la ameliorarea infecției cu COVID-19. Planta, studiată de cercetătorii buzoieni

Pixabay
Pixabay

O plantă sălbatică, ce stă la baza unui medicament împotriva malariei, este cercetată de specialiștii buzoieni, pentru beneficiile sale în tratarea COVID-19. 

Artemisia annua sau pelinul dulce este o plantă ce apare în cadrul florei spontane și stă la baza unui medicament împotriva malariei descoperit de o cercetătoare din China, Youyou Tu, care în prezent este studiat și de specialiștii de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău.

În România, planta crește în zonele dure și mai aride, specialiștii fiind de părere că planta poate rezista și în zonele secetoase, scrie Știri de Buzău. Pelinul românesc și cel găsit în China sunt înrudite, beneficiile plantei fiind asemănătoare. Medicamentul creat cu varianta chinezească a pelinului a câștigat în 2015 Premiul Nobel. 

”Are un miros puternic, înțepător chiar, aș putea spune un miros bărbătesc, ușor dur. Gustul dulceag și, sigur, amărui. Este luată în studiu în întreaga lume, în America este studiată chiar pentru HIV, apreciată și ca plantă analgezică, antivirală, antioxidantă. Noi o întâlnim în flora spontană, nu-i acordăm atenţia cuvenită, însă în trecut planta era mai mult cunoscută şi apreciată decât în prezent. Orice rană în trecut, orice lovitură, era spălată cu tinctură de pelin. Practic o putem numi betadina de altădată a românilor”, spune Costel Vânătoru, cercetător al stațiunii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel