Peste 4 miliarde de utilizatori sunt conectaţi la ora actuală la Internet pe întreaga planetă, în timp ce mai mult de patru milioane de materiale video sunt postate pe YouTube în fiecare minut, potrivit datelor prezentate, marţi, de Dorin Pena, general manager Cisco România, la un eveniment de specialitate.
"Dacă ne uităm în jurul nostru, sunt peste 4 miliarde de utilizatori conectaţi la Internet pe întreaga planetă şi se transmit peste 160 de milioane de e-mailuri. De asemenea, se transmit peste 16 milioane de mesaje text, iar mai mult de 4 milioane de materiale video sunt postate pe YouTube în fiecare minut. Trebuie să recunoaştem că trăim într-o lume în continuă schimbare, într-o lume volatilă, complexă. În plus, trebuie să recunoaştem două lucruri: sunt o serie de efecte pozitive pe care tehnologia le are asupra noastră, dar există şi anumite influenţe negative - stres, anxietate, însingurare. Sunt doar câteva dintre lucrurile pe care le experimentăm astăzi într-o lume conectată. În acest context, noi, Cisco, vrem să fim un factor de stabilitate, de coerenţă, de transparenţă. Vrem să fim puntea spre internetul viitorului", a afirmat Pena, la evenimentul Connect Romania.
În privinţa noii tehnologii 5G, şeful Cisco România a subliniat că aceasta nu va fi singura de pe piaţă, un alt jucător important fiind şi WiFi-ulde generaţia a 6-a.
"S-a vorbit foarte mult, în ultimii ani, de tehnologia 5G. S-au implementat proiecte-pilot şi chiar lucruri în reţele live. Oferind viteze de peste 1GB/s şi latenţe scăzute, 5G se anunţă a fi o tehnologie care va revoluţiona Internetul lucrurilor (IoT - n. r.). La Cisco ne pregătim pentru tranziţia la 5G din zona de comutare, de centru a operatorilor mobili, dar şi în zona de transport IT, prin introducerea de soluţii care oferă viteze de 400 GB. Credem că 5G nu va fi singurul jucător rămas pe piaţă. Mai avem un proiect foarte important şi acesta este WiFi 6. În 2019, a fost introdus un standard numit 802.11 ax, care oferă viteze de peste 5GB/s, consum eficient de putere şi latenţă scăzută, precum şi o acoperire foarte bună în zonele dense. Concluzia este următoarea: credem că 5G şi WiFi 6 vor colabora, vor fi complementare şi vor constitui baza Internetului lucrurilor, a mobilităţii din viitorul apropiat şi îndepărtat", a spus specialistul.
Cele mai noi tehnologii în domeniul conectivităţii sunt prezentate, marţi, în cadrul Connect Romania 2019, cea mai mare conferinţă dedicată soluţiilor pentru reţele de comunicaţii. Evenimentul din acest an, care se desfăşoară sub sloganul "Hyper Connect", aduce pe agenda discuţiilor teme, precum Zero-trust security, Wi-Fi 6, IoT, 5G şi Software-Defined Networking.
Cisco, liderul mondial în IT şi reţele, produce o gamă completă de echipamente de reţea şi tehnologiile aferente. Compania a înfiinţat Cisco Networking Academy, un program de parteneriat între Cisco şi diferite organizaţii, precum academii regionale, academii locale sau centre de testare, ce are drept scop pregătirea cursanţilor în vederea creării, analizării şi întreţinerii reţelelor de calculatoare bazate pe echipamente şi tehnologii proprietare Cisco şi standard.
Conform datelor Cisco, prin intermediul Networking Academy, compania a instruit, în România, în ultimii 20 de ani, peste 100.000 de studenţi în cele peste 250 de academii, unde lucrează mai mult de 2.400 de instructori certificaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu