Pensii facultative. Activele fondurilor sunt în creștere în 2021

Pexels
Pexels

Activele fondurilor de pensii facultative au trecut de 3,2 miliarde de lei, fiind în creștere față de anul precedent. 

 Fondurile de pensii facultative aveau active în valoare de peste 3,24 miliarde de lei, la 30 iunie 2021, în creştere cu 24,2% comparativ cu nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), citate de Agerpres.

Titlurile de stat deţineau cea mai mare pondere în cadrul activelor, de 1,96 miliarde de lei, respectiv 60,59%. Pe locul doi se aflau acţiunile, cu 889,395 milioane de lei (27,44%). Depozitele bancare se situau pe locul trei din acest punct de vedere, cu 108,195 milioane de lei, respectiv 3,34% din totalul activelor.

Peste 500.000 de participanți 


Potrivit datelor ASF, valoarea activului total al fondurilor de pensii de la Pilonul III era de 3,240 miliarde de lei, în iunie 2021, iar valoarea activului net era de 3,235 miliarde de lei.

Fondurile de pensii facultative aveau 546.022 de participanţi în iunie 2021.

Pe Pilonul III sunt active următoarele fonduri de pensii: Aegon Esential, Azt Moderato, Azt Vivace, BCR Plus, BRD Medio, NN Activ, NN Optim, Pensia Mea, Raiffeisen Acumulare şi Stabil. 

Verifică dacă ai datorii la Sistemul Public de Pensii

Poți verifica dacă te afli în situația de a afla datorii la sistemul public de pensii, făcându-ți un cont pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP). Astfel, salariații pot afla rapid dacă au astfel de datorii, de natură să-i execute silit. 

Conform site-ului CNPP, pentru a activa un cont, se completează un formular online care apoi trebuie tipărit și prezentat, împreună cu actul de identitate (original și copie), la orice casă locală de pensii. Ulterior, vei primi un e-mail prin care vei putea seta parola contului, după care vei putea accesa efectiv contul tău din site-ul CNPP pentru a verifica dacă figurezi cu datorii la sistemul public de pensii, după cum arată avocatnet.ro. 

După ce a fost creat contul, vei putea selecta, din meniu, ”datele mele din sistemul public de pensii” - ”debite executare silită” - ”generează raport actualizat”. Când raportul va fi gata, primești notificare pe e-mail. 

Conform legii, ”creanţele constând în impozite, taxe, contribuţii, amenzi şi alte sume ce reprezintă venituri publice, potrivit Legii privind finanţele publice, sunt creanţe bugetare ce se execută potrivit dispoziţiilor prezentei ordonanţe” și acestea ”se realizează prin încasare efectivă, prin executare silită, când este cazul, precum şi prin alte modalităţi prevăzute în prezenta ordonanţă.” 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel