EXCLUSIV  ”Pensii nesimțite ale magistraților”. Președintele CSM arată spre militari și polițiști: Noi suntem câteva mii, ei sunt sute de mii, vorbim despre armate întregi

imagine pexels cu rol ilustrativ
imagine pexels cu rol ilustrativ

Judecătorul Daniel Grădinaru, președinte al CSM, consideră că-n România există o singură putere: puterea care a câștigat alegerile. 

Declarația a fost făcută de către președintele CSM în emisiunea ”Culisele Justiției” cu Laura Duță, la DCNews și DCNewsTv. ”Din păcate, e o singură putere, în opinia mea, care a câștigat alegerile, pentru că sunt și-n Guvern și-n Parlament, cumulează calități și atunci nu mai putem vorbi despre un echilibru al puterilor în stat”. 

Judecătorul spune că deși decidenții au recunoscut informal că ei - respectiv cei din justiție, în contextul discuțiilor despre pensionare - reprezintă un procent foarte mic, e bine să puncteze ”atunci când vorbești despre pensii nesimțite ale magistraților, că sunt pensii mai mari la alți angajați ai statului, din instituții la nivel înalt, iar, pe de altă parte, există alte categorii, militari, polițiști - vorbim despre sute de mii acolo, la noi sunt câteva mii și au mai rămas 5700 procurori și judecători în funcție. Acolo vorbim despre armate întregi”. 

Amintim că CCR se reunește în 26 iulie pentru a dezbate contestația formulată de Înalta Curte de Casație și Justiție la proiectul de lege care modifică pensiile speciale ale magistraților. 

Citește și: EXCLUSIV  Sute de pensionări din magistratură. Urmează un nou val? Președintele CSM spune ce așteaptă magistrații

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel