Pensii speciale primari, iniţiativă Senat. USR se opune proiectului PSD, PMP şi UDMR

bani
bani

Senatorii USR se opun adoptării de pensii speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean.

O nouă iniţiativă PSD, PMP şi UDMR care a ajuns luni pe ordinea de zi a Senatului, prevede că aleşii locali urmează să beneficieze de pensie specială începând cu anul 2019, dacă nu au avut o condamnare definitivă pentru fapte de corupţie. Pensiile urmează să fie prevăzute distinct în bugetul autorităţilor locale. Votul final pe această iniţiativă a fost amânat, în urma propunerii UDMR, de retrimitere la comisii, pentru trei săptămâni, arată USR într-un comunicat de presă.

"Noi, la USR, am spus mereu că una dintre cele mai mari nedreptăţi făcute românilor este existenţa pensiilor speciale, care nu au nicio legătură cu contributivitatea. Când s-au discutat aceste pensii speciale pentru primari în Comisia pentru Codul Administrativ, am fost singurul parlamentar care a votat împotrivă. Au mai fost astfel de propuneri şi în trecut, dar ele au fost declarate neconstituţionale. Este evident că toată lumea încearcă să cumpere loialitatea aleşilor locali în vederea alegerilor care urmează în 2019 şi 2020. Obiectivele aleşilor locali ar trebui să fie legate de proiecte în interesul comunităţii, nu în interesul propriu!" spune senatoarea USR Florina Presadă.

USR, împotriva oricăror forme de privilegii 

USR se pronunţă ferm împotriva oricăror forme de privilegii pentru persoane care ocupă funcţii în administraţia locală sau centrală. USR a avut, anul trecut, o iniţiativă legislativă de abrogare a regimurilor de pensii speciale, iniţiativă ţinută la sertar de către actuala putere.

Săptămâna trecută, CCR a respins Codul Administrativ prin care se introduceau pensii speciale pentru baronii locali. În comisia specială de elaborare a Codului Administrativ, senatoarea USR Florina Presadă a depus sute de amendamente care să înlăture aceste prevederi contrare intereselor românilor. Când USR va ajunge la guvernare, va elimina pensiile speciale, va aduce transparenţă şi responsabilitate în activitatea primarilor şi consiliilor locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel