EXCLUSIV  Pensiile și pensiile speciale, bomba cu ceas din sertarul Puterii: Nota de plată - banii europeni. ”Nu vor accepta această alba-neagra cu reforme”

arhiva dcnews.ro
arhiva dcnews.ro

Ce ar urma legat de pensii și pensiile speciale? Iată ce spune economistul Adrian Negrescu. 

”PNRR-ul trebuia modificat și regândit. În perspectiva negocierilor de la București, mi-e teamă că politicienii noștri se vor duce cu căciula în mână, încercând să marșeze pe ideea că avem alegeri, că urmează un an extrem de dificil și că nu e momentul să facem reforme importante pentru că, iată, e un an electoral” anticipează economistul Adrian Negrescu.

În interviul acordat DCNews și DCBusiness, el a spus că se așteaptă ca anul acesta să fie aduse în față reformele mai puțin importante pentru electorat, ca termenul pentru reformele mai puțin populare, esențiale pentru dezvoltarea României, să fie amânat până după alegeri. 

”Cred că pe asta se va merge, inclusiv în ceea ce privește renegocierea pe pensii, pensii speciale, pe modul în care autoritățile văd, până la urma urmei, o reformă absolut necesară în România, o bombă cu ceas din perspectivă democratică” consideră economistul. 

Despre pensiile speciale, el a mai spus că ar vrea să fie optimist, mergând pe declarația lui Marcel Ciolacu, liderul PSD spunând că-și va asuma răspunderea pe lege, dacă nu va fi votată în Parlament. ”Mi-e teamă că o vom duce dintr-o negociere în alta. Legea e la Camera Deputaților, a trecut de Senat, dacă trece și de votul deputaților, ajunge la promulgare, la președinte, care, probabil, o va promulga. Pe de altă parte, se va ajunge la CCR, unde, multe dintre prevederile introduse cu interes vor face ca legea să fie neconstituțională. Mă refer aici la supraimpozitarea anumitor tipuri de pensii, inclusiv a veniturilor din partea contributivă” precizează Adrian Negrescu. 

Economistul consideră că ”nota de plată” va consta în banii europeni: ”Europenii văd acest joc de glezne de la București, teatrul absurd al reformelor pe care autoritățile îl propun și nu vor accepta aceasta alba neagra cu reforme. Probabil vor îngheța fondurile europene până vom face aceste reforme”. 

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel