Pensiile SPECIALE, pasate de la PSD la PNL. Acuzații Roman - Simonis

Ilustrativ
Ilustrativ

Neînțelegerile pe tema pensiilor speciale au dus la un schimb dur de replici între deputații Florin Roman, PNL, și Alfred Simonis, PSD.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a susţinut, miercuri, că proiectul privind eliminarea pensiilor speciale nu a fost dezbătut de plenul Camerei Deputaţilor deoarece nu şi-au dorit cei de la PSD să se ajungă la acest punct din ordinea de zi, în timp ce liderul deputaţilor social-democraţi, Alfred Simonis, a afirmat că liberalii nu au vrut prelungirea programului de lucru.

Întrebat de ce nu a propus discutarea pensiilor speciale în plen, Florin Roman a spus: "Noi am făcut valul de propuneri, am propus urcarea pe punctul trei a proiectelor privind alegerea preşedinţilor Consiliilor judeţene şi primarilor. Din cauza tăvălugului care a fost acolo, practic, propuneam, ne întorceam. (...) Practic, din cauza faptului că nu şi-au dorit cei de la PSD, nu s-a mai ajuns la acest punct de pe ordinea de zi".

Va veni și pasul următor

El a adăugat că liberalii au demonstrat în Comisia de muncă că doresc eliminarea pensiilor speciale.

"Va veni şi pasul următor, nu aveţi nicio grijă. V-am spus că PNL va renunţa la contractele part time şi am făcut-o. V-am spus că eliminăm supraacciza, am făcut-o. V-am spus că ajungem la pensiile speciale şi v-am spus că dorim să avem un buget până la finalul anului şi anul viitor vor fi proiecte de lege pentru care va exista o luptă politică, adică totul sau nimic, ori trec ori mergem în anticipate", a explicat Roman.

Deputatul PNL a declarat că în şedinţa de plen de miercuri a urmărit, în principal, retrimiterea la comisii a proiectelor cu impact bugetar - dublarea alocaţiilor pentru copii şi reducerea cotei TVA. "A fost acea cavalcadă, acea luptă pe modificarea ordinii de zi, pe retrimiterea la comisii. Astăzi eu am urmărit, ca şi lider de grup, să retrimit la comisii cele două proiecte cu impact bugetar, a fost prioritatea mea numărul unu", a menţionat Roman.

Pensiile speciale, vot în februarie

Pe de altă parte, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a susţinut că PNL a cerut să fie dezbătute în şedinţă două proiecte de lege: bugetul Camerei şi abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe şi orice insistenţă a social-democraţilor de a prelungi programul s-a lovit de refuzul liberalilor.

"E puţin probabil să mai intre până în februarie (proiectul privind eliminarea pensiilor speciale - n.r.). Din păcate, astăzi niciun grup parlamentar nu a solicitat discutarea proiectului. Insistent, colegii de la PNL au solicitat ca astăzi, fiind ultima şedinţă de plen la Camera Deputaţilor, să fie dezbătute două puncte pe ordinea de zi: bugetul Camerei Deputaţilor şi abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe. Nimic altceva. Orice insistenţă de a noastră de a încerca să prelungim programul să dezbatem şi alte proiecte, fiind ultima şedinţă din acest an, s-a lovit de refuzul acestora", a susţinut Simonis.

El a adăugat că a solicitat prelungirea programului. "Cred, însă, că ar fi fost puţin probabil ca astăzi să se fi putut vota această lege, pentru că ar fi trebuit să se întoarcă la comisie să discutăm în ansamblul ei pe nişte chestiuni care au ieşit greşit din comisie, din punctul nostru de vedere, mă refer şi la amendamentul domnului Solomon care prevedea eliminarea rentei viagere pentru sportivi şi artişti", a indicat Alfred Simonis.

Proiectul privind eliminarea pensiilor speciale figura la punctul 30 al ordinii de zi a şedinţei de plen, iar deputaţii au dezbătut opt proiecte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel