EXCLUSIV  Pensionar: Am 46 ani de muncă. E normal să am o așa pensie?! Am vrut libertate, dar acum murim de foame / video

Echipa DC News a întrebat câțiva oameni din București dacă sunt de părere că Rusia va ataca România.

Întrebat dacă este de părere că Rusia va ataca România, un pensionar ne-a zis: „Niciodată. Eu am făcut Armata și știu care este problema. Prostia noastră a fost și că nu se mai face Armata. Acesta este adevărul. Dacă eu, la ora actuală, îi dau o armă unui tânăr de 30 de ani, ce face cu ea? Se uită la ea? Dar mă rog... noi avem o Armată foarte întărită oricum”.

Bunicul ne-a spus și ce pensie are după 46 de ani de muncă.

„Înainte ziceau toți: Jos, Ceaușescu! Și acum îl regretăm? De ce? Pe timpul lui Ceaușescu se dădeau case. Pe timpul lui Ceaușescu, dacă eu nu aveam legitimație de serviciu, mă băgau la pușcărie câteva luni. Am vrut libertate, dar acum murim de foame. Eu am 46 de ani de tâmplărie. Cu mărirea de acum, am 1600 lei. Este corect? După 46 de ani de muncă? Eu la 16 ani deja lucram”, a mai zis pensionarul. 

Vedeți mai multe aici:

Youtube video image

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că cea mai importantă provocare şi misiunea sa ca premier, în anul 2023, a fost protejarea nivelului de trai al românilor.

„Dragi români, 2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depăşim. Pe unele, cred că am reuşit. Cea mai importantă provocare pentru mine, şi misiunea mea ca premier, a fost protejarea nivelului de trai al românilor. Am luat măsuri împotriva creşterii preţurilor. Ştiu că nu este suficient, preţurile sunt încă mari pentru mulţi dintre dumneavoastră. Mai mult, am investit în producţia românească. Doar aşa vom putea cumpăra româneşte produse din România! Şi vom putea susţine fermierii şi antreprenorii români. Aşa cum am promis, am redus semnificativ inflaţia şi am speranţa că anul viitor va scădea şi mai mult. Am renegociat şi am modificat PNRR-ul. Am scos procentul de 9,4 la sută prin care pensiile ar fi fost îngheţate până în 2070. Aşa putem să creştem pensiile de două ori anul viitor. La 1 ianuarie cu 13,8 la sută şi în septembrie prin recalculare. Pensionarii care au muncit şi contribuit în egală măsură vor primi în sfârşit pensii egale", a spus Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel