Pensionară din Rusia, condamnată la 10 ani de muncă silnică pentru incendierea unui birou de recrutare militară

Foto: Pexels
Foto: Pexels

O femeie rusă în vârstă de 60 de ani a fost condamnată la 10 ani de muncă silnică într-o colonie penală de către o instanță militară rusă, după ce a fost găsită vinovată de incendierea unui birou de recrutare militară, potrivit serviciului de presă al instanței, citat de Reuters.

Investigațiile au dezvăluit că Zhumagul Kurbanova a folosit benzină și ulei de motor pentru a da foc ușii centrului de recrutare militară din Sankt Petersburg în august 2023.

Instanța a declarat că pensionara a primit instrucțiuni pentru a comite infracțiunea de la persoane necunoscute prin intermediul aplicației WhatsApp, care i-au oferit în schimb 50.000 de ruble (aproximativ 550 de dolari). Kurbanova a fugit de la locul faptei, fiind ulterior arestată. Pagubele aduse clădirii au fost estimate la 92.000 de ruble (1.000 de dolari).

Procurorii au acuzat-o pe Kurbanova, a cărei vârstă a fost raportată de diferite instituții media ca fiind 66 sau 67 de ani, de terorism. Potrivit rapoartelor, ea și-a recunoscut vina și a regretat fapta în sala de judecată.

Agenția de presă de stat TASS a informat luna trecută că, în cei doi ani de la începutul a ceea ce Kremlinul numește operațiune militară specială în Ucraina, Rusia a înregistrat 220 de atacuri asupra birourilor militare și a altor clădiri guvernamentale, precum și 184 de cazuri de sabotaj feroviar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel