Pentagonul nu plănuiește o retragere militară din Irak. ”Rămânem foarte concentrați pe misiunea de înfrângere a ISIS”

FOTO: Freepik @DyeruArt
FOTO: Freepik @DyeruArt

SUA a anunțat că nu are în plan o retragere militară din Irak, mai mult, se concentrează ”pe misiunea de înfrângere a ISIS”.

Pentagonul a declarat luni că nu intenționează în prezent să își retragă cei aproximativ 2.500 de soldați din Irak, în ciuda anunțului făcut săptămâna trecută de Bagdad că va începe procesul de retragere a coaliției militare conduse de SUA din țară, relatează Reuters.

”În acest moment, nu am cunoștință de niciun plan (de planificare a retragerii). Continuăm să rămânem foarte concentrați pe misiunea de înfrângere a ISIS”, a declarat generalul-maior al Forțelor Aeriene Patrick Ryder în cadrul unei conferințe de presă, folosind un acronim pentru Statul Islamic. El a adăugat că forțele americane se află în Irak la invitația guvernului acestuia.

De asemenea, Ryder a declarat că nu are cunoștință de nicio notificare din partea Bagdadului către Departamentul Apărării cu privire la o decizie de retragere a trupelor americane și a trimis reporterii la Departamentul de Stat al SUA pentru orice discuții diplomatice pe această temă.

Citește și: Joe Biden nu ia în considerare demiterea secretarului american al Apărării, după ce nu a fost informat de spitalizarea acestuia. Pentagonul a anunțat decizia lui Lloyd Austin - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel