Pentagonul vrea să caute viaţă extraterestră... Pe Pământ. Lipseşte doar semnătura lui Biden

Fotografie de la Miriam Espacio, Pexels
Fotografie de la Miriam Espacio, Pexels

Oficialii de la Pentagon anunţă că au fost intensificate căutările pentru viaţă extraterestră chiar pe planeta noastră. 

Un nou birou înfiinţat la Pentagon analizează sutele de rapoarte cu privire la obiecte neidentificate în aer, mări, spaţiu şi chiar şi mai departe. Cu toate astea, nu s-a găsit niciun semn al vieţii extraterestre încă. Dar căutările continuă! 

Ronald Moultrie, şeful departamentului de informaţii de la Pentagon, le-a spus reporterilor aflaţi la o conferinţă de presă la sediul instituţiei exact aceste lucruri. 

"Pentru moment, nu avem nimic. Dar ştim că multe dintre acele obiecte neidentificate sunt de fapt drone, comandate ori de amatori, ori de adversari militari. Multe aproape că intră în coliziune cu avioane", a declarat acesta, citat de Washington Post. 

Ideea sa a fost susţinută şi de Sean Kirkpatrick, directorul noului departament. 

Guvernul SUA foloseşte senzori sofisticaţi din toată lumea pentru a colecta date, pe care ulterior analiştii le studiază şi scot la iveală informaţii relevante. Cu toate astea, nu au fost oferite mai multe detalii despre aceste proceduri. 

"Aceste fenomene neidentificate din toate domeniile reprezintă ameninţări potenţiale la adresa securităţii personale şi operaţionale, motiv pentru care merită atenţia noastră", a mai punctat Moultrie. 

Căutările vor fi intensificate 

 

Congresul SUA a introdus un amendament în legea bugetului pentru ministerul Apărării, iar acum mai este nevoie doar de semnătura preşedintelui Joe Biden, pentru ca operaţiunea de căutare a acestor fenomene să fie intensificată. Dacă Biden îşi va da acordul, "va fi startul unui proiect de cercetare nemaivăzut, inclusiv în arhivele statului", a punctat Kirkpatrick. 

Conform lui Moultrie, însă, nu a fost încă nimic despre "vizite din partea extratereştrilor, prăbuşiri de navete spaţiale, nimic de genul ăsta. Dacă ceva de genul extraterestru eise la iveală, oficialii din domeniul apărării vor analiza şi vor lua măsuri în consecinţă". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel