Actualii guvernanți aveau la dispoziție, oficial și instituțional, documente din care rezultă că numărul real al persoanelor cu drept de vot nu este de peste 18 milioane, ci abia depășește 16,5 milioane. Cu toate acestea, au trecut peste acest “mic” amănunt și au organizat un referendum pe o cifră scoasă din sertar de domnul Rus, ministru al Administrației și Internelor, cel ce, neîntrebat fiind, s-a grăbit să anunțe, imediat după suspendarea lui Traian Băsescu, numărul cu pricina.
[caption id="attachment_203520" align="alignleft" width="210"] Sursa foto: www.dcnews.ro[/caption]De anunțat, a anunțat o cifră falsă și spun asta și pentru că numai eu am primit sute de mesaje cu exemple concrete de liste electorale pline cu persoane decedate, unele chiar înainte de 1989.
Devine limpede faptul că doar prin rea voință puteau fi menținuti morții în rândul celor cu drept de vot și rezultă clar că, de fapt, noi avem acum de-a face cu două Românii, una reală a plătitorilor de taxe și impozite pe care statul știe să-i numere corect - că doar nu e fraier să nu ia de la ei și ultimul leu cuvenit - și una imaginară, doar pe hârtie, folosită în momentele cheie în care băieții șmecheri, care se află la butoane, sunt amenințați cu pierderea pupitrului de comandă și în care morții au un cuvânt mai greu de spus decât viii.
Fiecare dintre noi are CNP, iar acest număr spune clar când ne-am născut, pe cale de consecință spune și dacă la momentul scrutinului electoral avem vârsta prevăzută de lege pentru a vota. Pe baza acestui număr figurăm în bazele de date de la CNAS, la fisc și prin alte părți și când plecăm din lumea asta suntem scoși de la drepturi imediat. Nu și de pe listele electorle însă... nu toți, nu întodeauna.
Noi facem, așadar, parte din România reală. Domnul Rus din ce Românie face parte? Dar domnul Victor Paul Dobre de la același minister?
Am aflat pe surse că, ieri, cei doi au decis niște verificări și mă întreb dacă nu era normal să facă asta înainte de referendum sau înainte de alegerile locale, pentru că tot ei erau la putere.
Mai știu că, deși există date certe că populația reală a țării este alta decât cea din sertarele și dulapurile lor, domnii în cauză se chinuie și acum să ne convingă că au dreptate.
Între timp, peste 8 milioane de cetățeni care au venit la referendum au aflat că în România reală l-au demis pe Băsescu, dar că din cauza României de pe hârtie au mari șanse să rămână cu acesta la Cotroceni. Frustrarea nu are margini, dar ce-i pasă lui Rus, om aranjat, cu stare și foarte relaxat, de treaba asta?
Prin truda nemijlocită a acestui personaj emblematic al grupului de la Cluj, voința românilor va fi probabil anulată de hârțogăria fără legătură cu realitatea pe care, în calitate de ministru, acest domn o păstorește.
După acest eșec, de ce mai este dânsul ministru? Domnul Dobre, liberal în acte, ce mai caută la Administrație? Când demisionează acești indivizi sau când îi demite Victor Ponta?
A fost domnul Rus impus în guvern de Traian Băsescu sub formă de condiție absolut necesară pentru a da executivul pe mâna USL? Este dânsul garanția, colacul de salvare, rezerva în caz de Doamne Ferește pentru președintele ales și suspendat?
O fi la mijloc o frăție a celor cu ochi albaștri ce devine evidentă doar în momentele importante și delicate? Cu astfel de întrebări sunt asaltat de mulți dintre cei ce s-au dus cu bună credință la vot și descoperă acum că au fost păcăliți.
Unii mă întrebau dacă nu cumva toată povestea asta nu a fost decât o schemă prin care frăția despre care vorbeam a încercat să destrame o alianță ce devenea extrem de periculoasă pentru Băsescu și planurile lor? Acum, e posibil ca Antonescu să iasă din politica, lui Ponta să i se ceară socoteala pentru eșec, iar Băsescu, odată întors la Cotroceni, să facă ce știe mai bine cu amenințări și dosare și să rupă iar parlamentari din această majoritate pentru a lăsa fără sprijin guvernul în perspectiva parlamentarelor.
Ramân milioane de cetățeni cu buza umflată și cu sentimentul că și-a bătut cineva joc de ei, că părerea lor nu contează, că la vot iese oricum cine trebuie! Periculos sentiment pentru democrație și statul de drept.
Aștept reacția premierului și, dacă acesta nu-i scoate din guvern pe domnii Rus și Dobre, nu voi avea niciun argument pentru a susține că Victor Ponta nu e parte dintr-un scenariu ascuns și complex. Eu am pornit cronometrul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News