Examinări medicale gratuite pentru elevii din Oradea

Primăria municipiului Oradea a iniţiat în acest an, în premieră naţională, un program anual de screening pentru elevii orădeni din clasele I-a şi a V-a, care vor beneficia de examene gratuite medicale.

Viceprimarul municipiului Oradea, Biro Rozalia, a precizat marţi, într-o conferinţă de presă, că programul de screening, aprobat recent prin hotărâre de consiliu local şi susţinut financiar de municipalitate, cuprinde cinci examene medicale: hemoleucograma (prin prelevarea unei mici cantităţi de sânge din deget), examenul oftalmologic, ORL, stomatologic şi coproparazitologic şi are ca scop depistarea precoce a unor afecţiuni la copii.  Doar 66% dintre părinţi au răspuns afirmativ la solicitarea primăriei de a-şi da acordul pentru asemenea verificări, ceea ce înseamnă că 2.489 de elevi vor fi examinaţi.

'Din păcate, avem o oarecare neîncredere în tot ce înseamnă nou. Acesta este motivul pentru care, deocamdată, nu au răspuns încă toţi părinţii. Condiţiile asigurate satisfac orice cerinţă în domeniul sănătăţii. Eu sunt convinsă însă că numărul lor va creşte şi în acest an, dar şi anul viitor,' a declarat viceprimarul.

Până în prezent, s-au derulat examenele oftalmologice şi ORL. Nouă unităţi şcolare au efectuat examenul oftalmologic al copiilor respectivi, consultaţiile de specialitate demonstrând necesitatea acestora. La şcoala 'Dacia', din 171 de copii, 31 au fost descoperiţi cu probleme de vedere, iar la 'Oltea Doamna', din 126 de copii, 32 aveau dificultăţi oculare.

În urma acestor examinări, rezultatul este trimis medicului şcolar şi la domiciliul părintelui care va hotărî continuarea tratamentului la un medic de specialitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel