EXCLUSIV  ”Pentru țară, pentru România, sunt dispus să fac orice”. Nicolae Ciucă, despre competiția cu Marcel Ciolacu pentru președinție și viitoarea coaliție

FOTO: Crișan Andreescu
FOTO: Crișan Andreescu

Nicolae Ciucă, liderul PNL, a vorbit campania pe care o va avea pentru alegerile prezidențiale, dar și despre un posibil tandem cu Marcel Ciolacu.

”În momentul în care veți candida și dvs, și dl Ciolacu la președinție, Coaliția s-a bucurat de relația dvs interumană, de prietenie, pe care o aveți cu mult înainte să intrați în politică, va rezista această prietenie unei competiții electorale în cea mai importantă funcție din țara noastră, cea de președinte?”, l-a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac pe liderul PNL în cadrul emisiunii DC Votez de la DC News TV și DC News.

”Din perspectiva mea și din modul meu de a mă comporta, cu certitudine va exista”, a răspuns Nicolae Ciucă.

”Deci va fi o campanie electorală foarte civilizată în ceea ce vă privește”, a continuat Bogdan Chirieac.

”Așa trebuie să fie”, a mai spus Ciucă.

”În momentul în care dvs ați fi ales președinte, l-ați dori pe dl Marcel Ciolacu prim-ministru?”, a mai întrebat analistul politic.

”În primul rând, până acolo mai este cale. În al doilea rând, dacă se va menține aceeași formulă de coaliție, vom negocia toate funcțiile, inclusiv pe cea de premier. Ca atare, nu cred că trebuie să nominalizăm acum pe cineva anume”, a explicat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă varianta inversă, în care Marcel Ciolacu ar câștiga alegerile și Nicolae Ciucă ar fi rugat ”de partid și de viitorul președinte” să accepte poziția de premier, replica liderului PNL nu a întârziat să apară: ”Pentru țară, pentru România, sunt dispus să fac orice”.

Ciucă: Trebuie să discutăm, avem nevoie de dialog

În plus, Nicolae Ciucă a subliniat că a fost întrebat de mai multe ori dacă va menține actuala coaliție și după alegeri, în contextul în care această variantă a fost ”una dorită și de toți partenerii occidentali ai României, inclusiv SUA”, iar în acest sens, răspunsul său este unul clar.

”Trebuie să vedem care sunt rezultatele. Am avut și alte formațiuni politice în actuala coaliție. Nu aș merge de la început A priori, nu mai discutăm cu nimeni. Trebuie să discutăm, avem nevoie de dialog. Ca atare se poate discuta și dialoga cu toți care vor să pună umărul la dezvoltarea României”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Citește și: ”Asta ne spun cetățenii”. Ce mesaje a primit Nicolae Ciucă în teritoriu: De ce să nu ne păstrăm aceste tradiţii şi elemente de valoarea identitară?

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel