Toată lumea a cumpărat peste un pepene galben fad, care nu e dulce deloc. Este păcat să-l arunci, dar nu vrei nici să-l mănânci.
Vă sugerăm să faceți un desert cu pepene galben, care este uimitor de bun. Nu durează mai mult de 15 minute. Pare tentant, nu-i așa?
Iată ingredientele de care ai nevoie:
0,5 pepene galben,
1 lingura suc de lămâie,
2 lingurițe de scorţişoară,
2 lingurițe de miere,
30-40 grame de unt,
ciocolată rasă.
Pepenele galben se spală, se curăță de semințe și coajă, apoi se taie cubulețe. Stropiți pepenele galben cu suc de lămâie și amestecați. Puneți-l la fiert pentru 5 minute.
Într-o tigaie încinsă, se pune unul și se prăjește pepenele galben până se rumenește. Nu uitați să amestecați din când în când.
Un ingredient secret face clătitele incredibil de delicioase și pufoase: iată ce folosesc bucătarii
Turnați pepenele galben într-o farfurie. Stropiți-l cu scorțișoară și miere. Acoperiți desertul cu ciocolată rasă sau fulgi de cocos. Pepenele prăjit este gata. Bucură-te de masa ta!
Vă spunem cum să pregătiți un desert, care vă va cuceri de la prima bucățică. Nu este dificil să-l prepari, iar dacă vei adăuga, în aluat, și coaja parfumată de la două lămâi, atunci va fi imposibil să-i reziști.
Pentru 4-6 porții veți avea nevoie de:
175 grame de făină,
125 grame de zahăr,
praf de sare,
100 grame unt rece, tăiat în cuburi,
2 gălbenușuri de ou,
2 lămâi,
350 grame de caise,
2 lingurițe amidon de porumb,
100 grame de smântână grasă,
1 ou,
50 grame de lapte condensat,
esență de vanilie,
4 linguri de gem de caise,
2 linguri de lichior de caise,
zahăr pudră pentru decor.
Mixați făina, 35 grame de zahăr, sare, untul răcit și un gălbenuș de ou cu un mixer. Apoi frământați aluatul cu mâinile.
Ungeți o formă dreptunghiulară (11 x 35 cm) cu ulei și puneți aluatul în ea, îndoind marginile în jurul pereților tăvii. După aceea, străpungeți aluatul în mai multe locuri cu o furculiță și puneți-l la congelator pentru 30 de minute.
Dovlecel copt cu piept de pui: un preparat delicios pentru un prânz în familie
Decojiți cu grijă o lămâie și tăiați coaja în fâșii subțiri. Coaja de la a doua lămâie trebuie dată prin răzătoare. Stoarceți din lămâi 3 linguri de suc. Tăiați caisele în jumătate.
Pentru a face glazura, combinați amidonul de porumb, smântâna, oul, gălbenușul rămas, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie, laptele condensat, esența de vanilie, 2 linguri de dulceață de caise, 2 linguri de lichior de caise și 35 grame de zahăr.
Pandișpan pufos cu lămâie: este aproape imposibil să-i reziști acestui desert delicios
Se toarnă glazura peste aluat, se așează caisele deasupra, apoi se dă prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 200°C, pentru 40 de minute.
În timp ce tarta se coace, puneți într-o cratiță fâșiile de coajă de lămâie, 25 grame de zahăr și 25 grame de și țineți-o pe foc până când lichidul se va evapora. Apoi lăsați să se răcească.
Compoziția obținută se toarnă peste tartă. La final, tarta se decorează cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu