Penele roşu este un fruct extrem de popular în timpul verii. Totuşi, te poţi bucura de el şi în anotimul rece.
Ingrediente:
1 pepene proaspăt, bine copt
cimbru
usturoi
o bucăţică de hrean
tulpini de mărar cu flori uscate
sare
Mod de preparare:
Spală pepenele şi taie-l în felii pe care le aşezi într-un borcan. Printre felii adaugă cimbru, usturoiul, o bucată de hrean, tulpinile de mărăr.
Toarnă deasupra saramura rece, preparată din o lingură de sare grunjoasă la 1 litru de apă. La un borcan de 5 litri se face aproximativ 3,5 litri de saramură, care trebuie să acopere feliile de pepene.
Pune un capac sau acoperă borcanul cu folie de plastic, apoi dă-l la rece în cămară sau beci.
Pepenele roşu murat poate fi servit cu friptură sau cartofi prăjiţi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu