Pepenele verde este un deliciu al zilelor toride de vară, dar poate să-ți bucure papilele gustative și pe timp de iarnă, în varianta "murată", la borcan. Iată cum se pune.
Ingrediente
- pepene verde
- 30 g de sare la 1 l de apă
- 15 ml de oțet de 9 % (la 1 l de apă)
Mod de preparare
Tăiați pepenii pe lățime în rondele de 2-3 cm grosime. Apoi, tăiați rondelele în bucăți potrivite și așezați-le în borcanele sterilizate. Turnați apă clocotită peste și lăsați la infuzat timp de 10 minute. Scurgeți apa și repetați procedura.
Scurgeți apa după 10 minute și turnați saramura clocotită. Saramura se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se fierbe din nou și se adaugă oțetul la sfârșit, potrivit bucatarul.tv.
Închideți borcanele ermetic și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele la loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu