Pepenele roșu sau pepenele galben. La ce trebuie să fiți atenți când îl alegeți

FOTO: Freepik@ arinahabich
FOTO: Freepik@ arinahabich

Care pepene, roșu sau galben, este mai bun. Beneficiile pe care le obțineți de la fiecare tip de pepene.

Pentru cei mai mulți dintre noi, pepenele roșu era semnul că a venit cu adevărat vara. Pe lângă acesta, vara ne putem bucura și de pepenele galben, însă uneori este destul de greu să alegem între cele două tipuri de pepene.

Alegerea depinde foarte mult de preferințele personale, însă ambele tipuri au beneficii și caracteristici unice, iar un element comun este conținutul ridicat de apă, ceea ce îi face potrivite a fi consumate în zilele caniculare și pentru faptul că ajută la menținerea hidratării.

Pepenele roșu 

Pepenele roșu are o textură suculentă și este foarte hidratant, având un gust dulce și răcoritor.

În ceea ce privește conținutul nutrițional al pepenelui roșu, acesta este bogat în vitamina C, cu efect antioxidant, și vitamina A, vitamină benefică sănătății pielii, magneziu, potasiu, dar și vitamina B6.

De asemenea conține licopen, la fel ca și roșiile, un puternic antioxidant care poate reduce riscul de boli cronice. 

Printre beneficiile pentru sănătate pe care le puteți obține în urma consumului de pepene verde se numără: hidratarea, protecția împotriva bolilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer. Combinația de magneziu și vitamina B6 vă aduce un aport de energie, reducând de asemenea simptomele asociate deficitului de magneziu,precum nervozitatea, iritabilitatea, anxietatea ușoară, oboseala, tulburările minore de somn, crampele musculare sau furnicăturile.

Având în vedere conținutul mare de apă, 92%, este indicat să nu fie consumat prea târziu, pentru a nu vă trezi peste noapte.

Pepenele galben

Pepenele galben are o aromă ușor florală, cu un gust dulce și aromat, dar și cu o textură fermă.

Acest tip de pepene este bogat în beta-caroten (o formă de vitamina A), vitamina C, folați, fibre, potasiu, vitamina K, calciu, magneziu, fosfor, zinc, cupru, magneziu, seleniu.

Consumul de pepene galben are beneficii importante, între acestea aflându-se prevenirea și reducerea riscului de afecțiuni ale sistemului imunitar, cardiac sau ocular, neutralizarea radicalilor liberi, reducerea riscului de anumite tipuri de cancer, sănătatea intestinală, reducerea riscului de boli cardiovasculare și a diabetului.

Ambele tipuri de pepene sunt sănătoase și răcoritoare, cu beneficii nutriționale valoroase.

Ce tip de pepene să alegeți

Alegerea între pepenele roșu și cel galben poate depinde de preferințele de gust și de textură.

Dacă preferați un gust mai familiar și un conținut ridicat de licopen, pepenele roșu poate fi preferat. Dacă vă place un gust ușor diferit, cu o textură fermă și suculentă, pepenele galben ar putea fi alegerea ideală.

Pentru a beneficia mai mult, atât de gustul diferit, cât și de aporturile diferite de minerale si vitamine, este potrivită o alternare între cele două feluri de pepene.

Citește și: Mihaela Bilic: Cum să ne menținem hidratați pe timpul caniculei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel