Este sezonul pepenilor. Pofta ne poate face uneori să uităm un lucru esențial pe care trebuie să-l facem înainte de a mânca acest fruct.
Atât pepenele roșu, cât și cel galben, au un aport extraordinar pentru sănătatea noastră şi se împacă bine şi cu dietele de vară, fiind în acelaşi timp extrem de gustoși. Totuși, de poftă, unii dintre noi uită să facă un lucru esențial înainte de a mânca aceste fructe, scrie Realitatea.net.
Neatenţia noastră poate transforma pepenele din aliat în adevărat duşman. Nu speli pepenele? Rişti să te îmbolnăveşti!
De unde provine acest pericol? În primul rând, trebuie să ţinem cont că pepenii cresc în câmp, ceea ce îi infestează cu tot felul de dăunători, nocivi pentru sănătatea noastră. Un alt lucru periculos este faptul că până ce ajung în plasa de cumpărături, fructele sunt atinse de mai multe persoane, cu preocupări îndoielnice pentru igienă. Astfel, fie că îi cumperi de la supermarket sau de la producătorii locali, ar trebui să ai mare grijă.
Nu în ultimul rând, trebuie să fiți conștienți şi de faptul că vă expuneți riscului de a transfera microbii de pe coaja pepenelui, prin cuţit, în interiorul său, dar şi asupra celorlalte alimente din frigider, atunci când îl depozitați. De aici până la infecţii cu E. coli, Salmonella şi chiar hepatita A nu mai este decât un pas.
Ingrediente:
- zeama de la 1/2 pepene mediu (circa 1L)
- zeama de la 4-5 lămâi (circa 300 ml)
- 1 L-1L si 1/2 apă/apă minerală
- 200-300 g zahăr
- mentă proaspătă
Cum se prepară:
Taie pepenele, scoate sâmburii și pune miezul într-un blender. Amestecă până devine lichid.Trece totul prin sită, separând sucul de pulpă. Pune sucul într-o carafă și dă deoparte. Stoarce lămâile, dă zeama prin sită ca să o separi de pulpă și sâmburi și toarn-o apoi peste sucul de pepene, scrie retete.unica.ro. Adaugă și apa peste. Amestecă și adaugă treptat zahărul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu