Doctorul Anca Hâncu, specialist în nutriție, a spus care e porția „corectă” de pepene.
„Indiferent că este roșu sau galben, pepenele ne aduce o mulțime de beneficii:
ajută la hidratarea în profunzime a organismului
susţine sănătatea inimii
ne reface forța, după efort fizic intens, datorită citrulinei
are proprietăți antiinflamatoare”, a scris Anca Hâncu pe contul de Facebook.
„Teoria spune că porția corectă de pepene este de 150g. Reușiți să vă limitați la această cantitate?”, a transmis Anca Hâncu.
Medicul nutriționist Anca Hâncu a explicat că alimentele sănătoase pot foarte ușor să cadă în latura cealaltă, dacă, de exemplu, depășim anumite cantități.
„Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi.
„Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu în cadrul unui interviu acordat DCNews și DCMedical.
De asemenea, a subliniat că este foarte importantă diversitatea în alegerile noastre.
Anca Hâncu a explicat cum să integrăm carnea în alimentația noastră.
„Este foarte cald, e important să ne hidratăm. Dorim să mâncăm mai ușor, corpul nostru ne dă semnale. Să mâncăm alimente ușoare, supe de legume, creme de legume, mâncate reci, și ceva mai puțină carne. O digerăm mai greu. Carnea poate fi foarte grasă. Ar fi bine să alegem pește, păstrăv, dorada, calcan, biban, sau carne de pui, carne de curcan. Să încercăm să nu ne aglomerăm cu multe grăsimi saturate din carne grasă.
O pastramă de pui are are în jur de 100 de calorii, o pastramă de oaie, de trei ori mai mult. Cantitatea de proteine e cam la fel, însă cantitatea de grăsimi este de trei ori mai mare la pastrama de oaie. Trebuie să fim atenți, pentru că, în timp, crește colesterolul și vrem să îmbătrânim frumos și sănătos”, a spus medicul Anca Hâncu într-o ediție a emisiunii „Super Neatza cu Răzvan și Dani”.
Carnea să fie lângă o salată mare, a mai zis Anca Hâncu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu