Percheziții în Vrancea: furt de curent și "fabrici" de vin

 Poliţiştii din Vrancea au constatat, în urma unor percheziţii domiciliare efectuate în judeţ, 22 de infracţiuni de furt de energie electrică şi deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare. 

Percheziţiile s-au efectuat într-o cauză în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi sustragere de energie electrică. 
"Activităţile au vizat sustragerea de energie electrică de către administratorii unor societăţi comerciale în procesul de prelucrare a masei lemnoase, precum şi folosirea energiei electrice la depozitele de produse finite, prin ocolirea instalaţiilor de înregistrare sau prin montarea unor instalaţii clandestine", precizează IGPR.


În mai multe domicilii percheziţionate din oraşul Panciu şi comunele Nereju, Năruja, Vidra, Sihlea, Soveja, Câmpuri, Vizantea Livezi, Moviliţa, Străoane şi Ţifeşti echipele de control au identificat contoare care prezentau sigiliul metrologic rupt, care nu înregistrau consumul de energie electrică, nu prezentau sigilii sau care nu erau sigilate corespunzător, informează sursa citată. 

Furt de curent, "fabrică" de vin și lemn tăiat ilegal

"Au fost constatate 22 de infracţiuni, dintre care 11 infracţiuni de furt de energie electrică, precum şi 11 infracţiuni privind deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice. De asemenea, în urma percheziţiilor, au fost ridicaţi 366.680 de litri de vin, depozitat în mai multe recipiente, din care au fost prelevate probe, de către specialişti ai Direcţiei Agricole Judeţene Vrancea, în vederea analizării în laboratoare de specialitate", relevă comunicatul IGPR. 

Poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 27.000 de lei, au confiscat 118,032 mc. de material lemnos şi au ridicat în vederea confiscării 21,60 mc. de material lemnos. 

Potrivit legislaţiei în vigoare, intervenţiile asupra echipamentelor de măsură a consumului de energie electrică, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul penal. 

Reprezentanţii IGPR atrag atenţia că abonaţii nu trebuie să accepte "ofertele" venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile de energie electrica în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea cantităţilor reale de energie electrică consumate, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel