Percheziție în București. Managerul unei agenții bancare ar fi furat 100.000 lei și 40.000 euro din unitate

Imagine de fsHH de la Pixabay
Imagine de fsHH de la Pixabay

Miercuri dimineață, s-a efectuat o percheziție domiciliară în București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare. Managerul unei agenții bancare ar fi furat 100.000 lei și 40.000 euro din unitate.

Managerul unei agenții bancare din București ar fi furat din unitate 100.000 de lei și 40.000 de euro. Polițiștii au făcut miercuri dimineața o percheziție în acest caz în cadrul unui dosar de delapidare.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii din Sectorul 1 au făcut miercuri dimineață o percheziție domiciliară în București și au pus în aplicare un mandat de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

Din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în cursul lunii aprilie 2021, managerul unei agenții bancare și-ar fi însușit din tezaurul unității, sume în lei și valută.

Prejudiciul produs în acest fel se ridică la 100.000 de lei și 40.000 de euro.

Audierile urmează să se desfășoare la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, iar cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, transmite Mediafax.

Recent, au fost efectuate 29 de percheziții la evazioniști, în București, Ilfov și Călărași

Pe 3 iunie a.c., poliţisti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare 29 de mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti, județele Ilfov și Călărași, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Printr-un comunicat de presă, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București transmitea că 'polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 desfășoară 29 percheziții în București și în județele Ilfov și Călărași, urmând ca mai multe persoane implicate să fie conduse la audieri.'

Circuit fraudulos creat în 2013-2016

După cum arăta comunicatul de presă, administratorii mai multor societăți comerciale sunt bănuiți că, în perioada 2013-2016, ar fi creat un circuit fraudulos prin înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni fictive de achiziții de produse textile și încălțăminte, de la societăți 'clonate' sau cu comportament de tip 'fantomă', pentru a nu plăti TVA și impozitul pe profit. 

'În urma cercetărilor efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013-2016, administratorii mai multor societăți comerciale cu sediul sau punctul de lucru pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Călărași, ar fi creat un circuit fraudulos prin înregistrarea în contabilitate a unor operațiuni fictive de achiziții de produse textile și încălțăminte în valoare de aproximativ 24.000.000 de lei, de la societăți 'clonate' sau având un comportament tip 'fantomă', în scopul sustragerii de la plata reprezentând  Taxa pe Valoare Adăugată și a impozitului pe profit datorate bugetului general consolidat al statului.', mai arata DGPMB.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 6.900.00 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel