Şaptesprezece percheziţii domiciliare au loc miercuri pentru probarea unor infracţiuni de corupţie într-o cauză penală în care sunt suspectaţi 25 de agenţi de poliţie din cadrul IPJ Sibiu.
Urmează să fie puse în executare 33 de mandate de aducere.
'Astăzi, 19 mai, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, împreună cu poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Sibiu, Alba, Braşov şi Cluj, pun în executare 17 mandate de percheziţie domiciliară pentru probarea unor infracţiuni de corupţie într-o cauză penală în care sunt suspectaţi 25 agenţi de poliţie din cadrul IPJ Sibiu, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.
VEZI ȘI Benone Matei, nou șef al Poliției. Ciocan: Este cea mai importantă numire din acest an
Totodată, sunt puse în executare 33 de mandate de aducere şi 3 ordonanţe de predare înscrisuri şi medii de stocare. În cauză se beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei şi al Direcţiei Generale de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
VEZI ȘI Reformă urgentă în MAI. Christian Ciocan: Moment istoric în 30 de ani!
Amintim faptul că un ofiţer de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, la data săvârşirii faptelor, trimis în judecată la sfârșitul lunii aprilie.
"La data de 02.04.2021, ca urmare a finalizării cercetărilor efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a finalizat urmărirea penală şi a dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, la data săvârşirii faptelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată şi participaţie improprie la acces ilegal la un sistem informatic.
VEZI ȘI Reformă în MAI. Christian Ciocan: Este necesară o dată pentru totdeauna!
Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că în perioada 09 -11.10.2017 inculpatul a accesat fără drept un sistem informatic, obţinând date informatice referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea condiţiilor legale de către o persoană, în vederea preschimbării permisului de conducere spaniol, într-un permis de conducere românesc, acesta din urmă fiind anulat, ca urmare a preschimbării anterioare, dintr-un permis britanic fals", transmite Direcţia Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.
***
"De asemenea, a rezultat că în data de 11.10.2017, inculpatul l-a determinat cu intenţie pe un martor, şef serviciu în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Ialomiţa, ca fără vinovăţie, să acceseze un sistem informatic şi să obţină date informatice referitoare la îndeplinirea/neîndeplinirea condiţiilor legale de către o persoană, în vederea preschimbării permisului de conducere spaniol, în condiţiile descrise mai sus.
În cauză poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa au fost delegaţi să efectueze acte de urmărire penală pentru probarea activităţii infracţionale a inculpatului", se arată în comunicatul de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu